Следвайте ни

Президентът Радев поиска официално втори мандат ВИДЕО

Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов, заяви държавният глава

viber icon

Румен Радев поиска официално втори мандат. Той го направи в отчета си по случай четвъртата му годишнина като президент. Вицето Илияна Йотова отсъства заради коронавирус, но Радев посочи, че тя също ще се кандидатира за още един мандат.

Президентът сподели, че не е разговарял с нито една партия за подкрепа. Обявява отрано намеренията си, за да може всички политически сили и граждани, които искат да го подкрепят, да се обединят около неговите приоритети.

Радев уточни, че ще следи поведението на партиите относно формирането на ново правителство, преди да приеме евентуална подкрепа. Той гарантира, че няма да се меси в изборите за парламент, използвайки ги за пропаганда.

"Виждам, че г-н Борисов и хората около него опитват отново да делят българите на комунисти и антикомунисти. Аз искам да съм президент на всички българи, нека най-после се обединим", коментира Радев днешната дата, която отбелязва избиването на елита на нацията от Народният съд.

"Доказано провалено правителство не трябва да остава и ден повече без контрол от парламента, чийто мандат изтича на 26 март", коментира Радев датата на парламентарните избори - 4 април, която съвпада с католическия и арменския Великден.

"Очаквам подкрепа на обикновените българските социалисти. Доверието ни с БСП укрепна. Очаквам да бъдем отново заедно", сподели Радев по повод спекулациите, че има разрив в отношенията му с Корнелия Нинова.-

"Винаги съм бил против насилието и арестите на мирно протестиращи хора", каза Радев по отношение на обвиненията, че няма позиция по ареста на руския опозиционер Навални. "И изразих мнението си далеч преди господин Борисов, още когато под прозорците му скандираха "Мутри, вън".

"Ако Навални беше българин, той щеше да разследва шкафчето на Борисов. А Борисов щеше да се опитва да го изгори, както направи с Елена Йончева", удари здраво Радев.

"Никога не съм се срещал с г-н Доган, той е трудно достъпен", отговори Радев на въпрос дали е искал среща с неформалния лидер на ДПС. И си пожела да го види на някоя публична изява.

Той уточни, че никога не е получавал официална подкрепа от ДПС, а гласовете от Турция са били предимно за неговия опонент - Цецка Цачева.

Коментари (20)

Ник

Ник

02.02.2021 | 01:33

Платените пак започнаха да спамят по президента. Ето къде отиват нашите пари.

Отговори
1 2
Сик

Сик

01.02.2021 | 19:40

А кой да ви е президент ? Леля Цецка от Плевен или оня помак Плевнелиев ? Или може би Мутрегеньо, дето паркирал крадените коли на Маргина. Тикви прости гербаджийски.

Отговори
2 8
Някой

Някой

01.02.2021 | 20:02

Ооооо другарю Сик, както виждам пращиш, ръсиш на ляво и дясно акъл, та чак от гъза ти тече. Между впрочем, ти да не си от ония, дето съдят в името на народа, а?!? Миришеш от далече на разложено, червена твар!

Отговори
8 2
Тошко

Тошко

01.02.2021 | 20:54

Др. СИК е ш*БА*як!

Отговори
4 2
Лили

Лили

01.02.2021 | 18:42

Съд и затвор за Радев, това заслужава а не да си мечтае как пак ще е президент, ще си получава 15-те хилки заплата и ще се лензат с деса, Да ама, не.

Отговори
11 2
Сик

Сик

01.02.2021 | 19:38

Що ма пача ? Сукаджийската мутра краде по 2 млрд. само от обществени поръчки, ти за едни 15 хилки.

Отговори
2 8
Някой

Някой

01.02.2021 | 17:28

Това е лицето на дееволюцията, от човек превърнало се в животно! Хасковско животно, порода гьонсурат!!!

Отговори
11 3
Хаха

Хаха

01.02.2021 | 15:05

Сега погледнах малко от т.нар. отчет. Ужас, няколко вериги са изгорели в главата на този човек, даже и си вярва. Иначе доста места е посетил, друг е въпроса "какво е свършил", освен АнтиГерб кампанията която водеше навдякъде, където се появеше. Даже имам чувството, че това е основното в целия му мандат - само "Анти... Бг, Герб, правителство". Нищо друго.

Отговори
24 3
Хаха

Хаха

01.02.2021 | 14:49

Доказано провален си ти, другарю Радев. Как не намери повод да кажеш нещо хубаво, нещо от теб свършено добро. Добре, че е Боко и правителството, та да имаш поводи да се показваш по тв., да злобееш, да плюеш, да хулиш... Аз определено съм доволен от миналите 10 години. Дано не се връщаме към 1996-1997г., към 3-5-8 и т.н. - това, което ти искаш. А "мутри вън" крещеше ти, ако не помниш, истерично зло човече.

Отговори
24 3
Бъбу

Бъбу

01.02.2021 | 14:25

Аз не виждам това нещо каква работа е свършило та да я отчита. Всичката му работа бе да мрази и излага държавата ни, да я продава на руски и олигархични интереси, да плюе и организира заговори срещу правителството, да насъсква хората по площадите. Това не беше президент обединител а един озлобен нещастник, случайно попаднал там. Надявам се хората да си отворят очите и на президентските избори да мислят. Дано такова чудо никога повече да не влиза в президентството.

Отговори
28 7
БЕБЕТО

БЕБЕТО

01.02.2021 | 14:00

Такъв президент смотан не сме имали. Само знае да плюе.Комунист от класа. С приятелката си Деса..........

Отговори
29 4
руми

руми

01.02.2021 | 13:42

Пази Боже сляпо да прогледа!

Отговори
28 3
Смешник

Смешник

01.02.2021 | 13:26

И как точно ще се обединим? С вдигнати юмруци и на нож срещу всеки, който не е от "наш'те"? С пропаганда и подмолни игри? С явни и скрити нападки във всяко изказване? И зад кой точно да се обединим - зад фатмак с не повече от 100 думи речников запас, изпълнен със злоба и комплекси? Не благодаря на таквоз обединение - всеки предишен президент заслужаваше в пъти повече да се обединим за него, отколкото зад това жадно за власт и пет минути слава подобие на човек.

Отговори
33 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай