46
Следвайте ни

Президентът Радев към служебните министри: Мисията ви е изпълнена!

viber icon

Служебният кабинета показа, че може да има нов тип управление, показа, че може да се въведе машинното гласуване и може да се пречупи купеният вот. Този кабинет прекрати рекета на бизнеса и засили събираемостта на данъците. Вие разкрихте невиждани злоупотреби в бюджета, актуализирахте пенсиите, успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с общи усилия не допуснахте да се затвори страната.

Такава констатация направи президентът Румен Радев по време на среща с вече бившето служебно правителство на кабинета "Стефан Янев-2" в края на неговия мандат.

Припомняме малко по-рано депутатите от 47-то Народно събрание избраха новото правителство на България - "Продължаваме промяната", начело с премиер Кирил Петков със 134 гласа "за".

Радев поздрави и благодари на вече бившия служебен кабинет и подчерта, че на тях се падна да осигурят реда в държавата и принципа на управлението. Налагало се да работят в сложни условия - без работещ парламент с изпразнен бюджет, завещан от предишния редовен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната криза, енергийната криза и социално-икономическите последици от тях от мощна съпротива на статуквото, отбеляза Радев.

Прекратихте вноса и изгарянето на опасни отпадъци, прекратихте порочните практики в земеделието, горите и плажовете, отстоявахте националните интереси във външните политики, въведохте мерки срещу мигрантската криза и оградата, похвали Радев служебния кабинет.

"Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес от най-корумпирания режим в най-новата история на България, са отличен атестат за вашата работа. Най-добрата оценка за вашите действие е одобрението на хората и днес вашата мисия е изпълнена, но каузата България е непреходна и вашата компетентност, опит и авторитет ще бъдат необходими за в бъдеще. Успех по-нататък и още веднъж ви благодаря за куража и усилието", категоричен бе Радев.

 Бившият вече служебен премиер и настоящ министър на отбраната в кабинета "Петков" Стефан Янев благодари за оказаното доверие от страна на държавния глава. Оценката я дават хората, но все пак ще кажа, че след два служебни кабинета според мен България е различна. Надявам се малко по-добра, но дали ще продължим в същата посока, зависи от продължаване на същото темпо на реформи, надява се Янев.

Промяната е необходима и са необходими реформи, хората очакват реформи. Позволете ми още веднъж да ви благодаря за приетото предизвикателство, усилия, целенасочени промени. Благодаря ви, обърна се Стефан Янев към държавния глава и вече бившите служебни министри.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Сик

Сик

14.12.2021 | 10:12

Помаци.те, тая година България има близо 4 % ръсто, докато миналата при вашата мутра беше на минус 4 %. Какво плачете като вдовица за х.у.й тогава ?

Отговори
1 1
AZ KPD

AZ KPD

13.12.2021 | 21:14

Изпълнихте мисията на льотчика, и сега какво господа дупедавци за няколко гроша си предадохте душичката, а сега целият народ ще сърба вашата постна супичка,но историята ще ви запомни като най дългото служебно правителство, ама в пълният смисъл на думата служебно, но на кого служебно на една долна душица жадна за власт, а вие отивате в архива! Някой остава да се използва срещу ББ, но едва ли ще се осъществи, и днес спеше повреме на дебатите в НС !!!

Отговори
4 3
Калуди

Калуди

13.12.2021 | 18:59

Мисията ви е изпълнена - репресирахте невинни хора, осквернихте изборите, манипулирахте вота, натрупахте етническо напрежение, оставихте хиляди да умрат от ковид, доубихте образованието. Но всичко бе малка цена за да имам още 5 годинки, в които да сричам патос от листчета и да смуча от държавата. Няма да ви забравя - ще има и за вас парче от баницата на Кирчко и Кокорчо(също мои хора, но за пред хората са самостоятелен проект на "успелите").

Отговори
9 8
До Калуди

До Калуди

13.12.2021 | 20:13

Поеми го в дивия и те искам тих

Отговори
5 7
Калуди

Калуди

13.12.2021 | 20:42

Ти имаш повече опит в тази сфера - потапяй се и се радвай.

Отговори
3 5
Пловдив

Пловдив

13.12.2021 | 18:17

Този и една истина не изсъска в патосната си "реч" !

Отговори
9 8
Офффф

Офффф

13.12.2021 | 17:58

Г президент не говори за хората да не забравяме колко хора гласуваха за тях

Отговори
7 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?