Следвайте ни

Президентът Радев: Бойко Борисов се държи като космонавт

viber icon

- Господин президент, има ли пространство за диалог с Министерски съвет?

- Бях много ясен по този въпрос. Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да й бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция. Няма как да стане!

Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни на диалог. За да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа – това ще рече разбиване на всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват.

Защото ако не го направим, което и управление да дойде то ще е със самочувствието, че ще има индулгенции за всички. Трябва да се сложи край на индулгенциите!

- И все пак трябва да се започне отнякъде...

- Аз не стоя в нелегалност. Аз съм всеки ден на работното си място и обявявам винаги къде отивам, а премиерът се държи като космонавт от времената на първите пилотирани космически полети. Помните ли ги? В нощните новини съобщават: Днес по обяд успешно бе изстрелян кораб с двама космонавти на борда. Защото имаше много неуспешни изстрелвания.

- Как оценявате разкритията от вчера, че Русия шпионира новата ни модернизационна програма?

- Защитата на националната ни сигурност трябва да е абсолютен приоритет и тук не може да има никакъв компромис! Аз се надявам и службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има такива.

Въпросите са много. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал.

- Кога започва строежът на новата писта за самолетите F-16? 

- Трябва да питате командира на базата. Чака ни страшно много работа. Ще има сложна технология, тотална реорганизация на системата за логистика, за осигуряване, поддръжка и обучение. Това е много работа!

България вече плати огромната част и тепърва има да плаща още. Трябва срещу тези немалко пари да има качество. Този самолет предоставя широк спектър от бойни способности.

- Казахте, че пилотите ни имат исторически малък нальот.  Притеснително ли  е това?

- Той е катастрофално нисък тази година. Нямате идея за какъв нальот става въпрос! Защо е така, ще питате Министерството на отбраната. Имал съм многократни срещи за подканване, за уточняване какви стъпки трябва да бъдат предприети.

Знаете какъв е нальотът като норматив за един летец от НАТО – това, което е в цялата база до момента е по-малко от норматива за един летец в база Авиано. Тези момчета са герои. Но ние не можем до безкрай да разчитаме на техния героизъм и себеотдаденост.

Категорично трябва да се реши въпросът с МиГ-29. Знаете ли кога F-16 ще встъпи в бойно дежурство? Първо трябва да получим още 8 самолета. Трябва да се разгърне цялата инфраструктура и едва тогава ще можем да носим бойно дежурство. Няма да е преди 2026 г. 

*В интервюта са използвани въпроси от различни медии.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (26)

Anatema

Anatema

27.09.2020 | 08:57

NE PREZIDENT , A KOMITA,PARTIZANIN MUTRA-ANARHIST

Отговори
2 0
Тиквата го е страх

Тиквата го е страх

24.09.2020 | 22:56

да се появи пред хората, защото ще го освиркват и ще му искат оставката като Тъпата Кърджалийска в Търново и затова се крие като плъх.

Отговори
4 8
Този

Този

24.09.2020 | 22:08

Трябва и рано или късно ще бъде съден за национална измяна, хем е на... ран, хем има мутра да се зъби. И как само повтаря шкафчетата, та шкафчетата, защото тои е измислил и реализирал тази постановка, то е много близко до има, колко е да нареди на нсо да издебнат когато Борисов го няма да аранжира прословутите шкафчета и да пропуснат жената на един подсъдими бизнесмен да надномс каквото му трябва на Радев. Сега шкафчетата според Радев са тема номер едно, но според хората темата е какво прави в бюрото на неговия сркретар секретна информация придобита не по реда който е регламентира. Тази информация, която на всичкото отгоре осветлява наши разузнавачи и т. н. тя да не би да не е била предавана на фатмака и от него на руските служби, а, за кой е била така тайничко измъквана, а това дето съветва как да се укрие информация от данс за далаверките с жена му и още, и още. Жалък лицемер шкафче.

Отговори
8 6
Какви далавери, бе суджук

Какви далавери, бе суджук

24.09.2020 | 22:55

Днеска вашата Тиква си призна за чекмеджето и пачките. Празни тикви гербаджийски.

Отговори
4 8
Другарю, Радев !

Другарю, Радев !

24.09.2020 | 22:01

Стига вече с това мрънкане,омръзвате и досаждате !!!

Отговори
10 3
® ®

® ®

24.09.2020 | 19:53

Гърчите ли се, крадливи гepбеасти? Вашата приключва.

Отговори
6 19
Мошо

Мошо

24.09.2020 | 19:48

Ами изберете ББ като не харесвате Радев! Мазохисти нещастни! И Господ не може да ви помогне с този манталитет.

Отговори
6 15
Лили

Лили

24.09.2020 | 19:56

Че то Бойко си го избра,сега да му сърба попарата!

Отговори
5 10
Ковидчо:

Ковидчо:

24.09.2020 | 19:39

Не се излагай, Радев - толкова т*пи космонавти няма!

Отговори
5 17
Тото

Тото

24.09.2020 | 19:55

И президенти,също!

Отговори
18 4
Ковидчо:

Ковидчо:

24.09.2020 | 22:41

Възможно е.

Отговори
2 0
М.Караджов

М.Караджов

24.09.2020 | 18:41

Оставка г-н Президент, не Ви чувстваме като президент на България, по всичко личи, че Вие поехте пътя да бъдете президент на олигарсите.

Отговори
22 9
Нали

Нали

24.09.2020 | 18:12

Другарю Радев, един истински и достоен президент на република България, щеше да ОСЪДИ дейността на руските шпиони с остър тон! А не да мрънка като мижитурка и да дрънка за фалшиви снимки!

Отговори
24 7
Нали

Нали

24.09.2020 | 17:29

Радев говори като червен трол!

Отговори
24 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?