Следвайте ни

През 2021-а: Задава се година на номадски туризъм

viber icon

Пандемията от коронавирус обърна с краката нагоре туризма. Според американските специалисти 2021-а ще  бъде година на номадите. Терминът се използва като обозначение за начин на живот, в който хората постоянно се прехвърлят от едно местообитание в друго. Номадите не се застояват на едно място за дълъг период, не отсядат в лъскави и скъпи хотели. Работят за кратко в страната, която са посетили, за да заплащат за нуждите си. После отиват в следващата, за да я сменят бързо с нова дестинация. В основата на философията им лежи идеята за свобода и постоянно пътуване.

„Номадизмът ще е новият тренд в туризма през следващата година. Хората масово ще ходят до определена дестинация за месец-два, след което ще се прехвърлят на друго място. Това е възможно в модерния свят, защото едновременно могат да работят, най-вече дигитално, и в същото време да се отдадат на евтин туризъм“, предвижда Джак Езон, основателят на Embark Beyond, луксозна туристическа агенция.

Друг положителен фактор във време на пандемията, който номадството предоставя, е възможността да живееш на открито. Не е рядкост номадите дори да не отсядат в хостели, а направо в специализирани лагери за палатки или каравани. Това им позволява да избегнат пряк контакт с други хора, с които иначе делят пространството. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?