Следвайте ни

Пресслужбата на президента отговори на Бойко Борисов

viber icon

В отговор на въпроси от страна на медиите по повод днешните коментари на министър-председателя, прессекретариатът на държавния глава разпространи следната позиция:

„Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване, след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.

Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий“, се казва още в позицията на прессекретариата на Радев.

Тя е в отговор на изказване на премиера Борисов на сутрешното правителствено заседание по повод разследването на ОЛАФ за доставка на високопроходими автомобили за МВР. „Както обикновено - “крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство”, заяви премиерът.

Той изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили, съобщават от правителствения пресцентър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хаха

Хаха

03.02.2021 | 23:37

Както винаги "отговорът" на т. нар. Президентска институция и т. нар. президент е... клевети по Борисов и ГЕРБ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай