Следвайте ни

Премиерът за президентството: Крадецът вика дръжте крадеца

viber icon

Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз.

„При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем“. Това заяви министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

„По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори“, напомни още министър Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили. „Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация“, категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

„Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли“, отбеляза премиерът Борисов. „Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство“, добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Жалък народ, жалък министър председател

Жалък народ, жалък министър председател

03.02.2021 | 17:47

"Мутри сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета, Боко и каскета са мафия!" Така, че крадецът Боко главока, вика дръжте крадеца! Пачките и кюлчетата бяха в чекмеджето на Боко, не на президента, защото касата му е била препълнена!, Така, че тоя е крадец на квадрат, изпечен крадец! И това нещо е едно от лицата на България пред света! ДОКЪДЕ СМЕ СЕ ДОКАРАЛИ??!!!

Отговори
3 2
Тошко

Тошко

03.02.2021 | 17:22

Вчера Мунчо имаше празник, а днес го работят Гърнеески и ГЕРБ.

Отговори
3 2
Ким

Ким

03.02.2021 | 16:28

През април си при бай Ставри.

Отговори
6 3
ХАХАХАХАа

ХАХАХАХАа

03.02.2021 | 15:47

Мутро, скрий се!!!

Отговори
7 3
По-скоро

По-скоро

03.02.2021 | 13:45

Крадецът вика "Крадецът вика, дръжте крадеца"

Отговори
13 5
Нали

Нали

03.02.2021 | 13:41

Къде са сега ония, които вярваха на фейка с пачките в чекмеджетата?

Отговори
10 13
чичо Спас

чичо Спас

03.02.2021 | 15:22

Това е коментар на трол

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай