Следвайте ни

Премиерът в оставка: Ще джуркаме топчета за председател на ЦИК

viber icon

Българският народ е мъдър. Аз като спортист знам, че съдията, колкото и да ти пречи, то накрая си става, каквото си трябва. Ако си добър, ще победиш. Това заяви по повод върнатите мандати и липсата на кабинет министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

"Сега ще ги видим новите какви обществени поръчки ще направят, ще има ли монополисти - тогава ще коментирам. Това е парламентът с най-кратък живот. Хем, знаят, че вървим към избори, хем продължават да си приемат разни закони.

"Искам да се обърна към нашите симпатизанти. Аз винаги съм бил за стабилна държава. Аз съм за диалог и разбирателство. Утре могат да се уговорят и да си направят правителство, пак ще се завърти рулетката. Защо е това нахалство да си приемат закони, а да не правят правителството - аз не мога да разбера. ", потресен е Борисов.

“Сутринта слушах една доцентка, възпитана жена при Росен Плевлениев беше. Оплете се, че били решени проблемите в чужбина, но не знам какви мандати има в чужбина за избирателния район. Питах ги моите от парламента колко депутата ще влязат, а то няма. Исках да питам и г-жа Антоанета Стефанова, да чуя интервюта с нея, като мой заместник, какви теми би засегнала.

Чух тази госпожа да казва, че била смесена система за гласуване с машини и хартия, а там г-жо доцент, ясно е казано, че е само с машини. Ама сега за чужбина, където най-много говореха, нямало да има машини", заяви Борисов за промените в Изборния кодекс, с които ще се гласува само машинно на следващите избори.

“Чух още доста неща, че навсякъде трябвало да има хартия. Бюлетините се печатат в БНБ, но протоколите при един мастит депутат от БСП. Сега проблемът бил в броенето, но никой не знае как и къде ще има видеонаблюдение. От къде и кога ще купят камери? Те в желанието си да мъстят се сговарят", продължи той.

“Естествено, че председател на ЦИК трябва да е победилата партия, но ако не се договорят, а те ще го направят, ще вземат една сфера и ще джуркат и на който му се падне председател. Страхотно изборно законодателство - ще джуркаме топчетата за председател", допълни Борисов.

“Помня на мажоритарните избори - от 31, ние взехме 28. Каквото искат да правят, ние се готвим при всякакви правила, съдията колкото и да ти пречи, ако си добър, ще победиш. Отсега ви казвам, че председател ще бъде от партията на депутата Трифонов и заместник от някоя от другите партии", посочи премиерът в оставка.

"Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат да си направят, всички знаят, че отиват на избори, а парламентът си приема разни работи. Предполагам, че нарочно ще го бавят, за да приемат още неща, да задължат бюджет, а без да знаят от къде ще ги вземат. За 7 млрд. са си внесли закони за няколко дни, но кой ще го изпълнява? По време на служебното правителство над 100 милиона не влязоха", посочи Борисов.

“Как за една седмица всичко това го направиха - за спецсъда и прокуратурата. Утре могат да направят правителство за 15 дни, да направят каквото искат. Носят си отговорност затова, след 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори. Що е това нахалство - да приемат закони и да не правят правителство. Аз за 4 години никой не ме е питал откъде ваксини, границата как сме опазили. Пожелавам успех и на другите", с тези думи завърши инспекцията на премиера Бойко Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Стоичков

Стоичков

04.05.2021 | 16:50

Боко,спри се бе.Всеки ден брифинги,на живо по фейса,изпращаш симпатизантите да протестират и да ти пазят дуварите.Такова реване след избори не помним от спечелилата партия.Изкарахте един пълен мандат и сега си се разбързал да те освободят,ами има процедури ама кой да ги чете.Щеше да си стягаш партията,а всеки ден даваш акъл на другите в парламента.Успокойте се,след 100г.ще ви отдадат необходимите"заслуги"които сте положили за развитието на страната.

Отговори
0 0
Аман

Аман

04.05.2021 | 12:31

Марица,стига с този м м.алоумник бе. Знаем,че сте д олнопробно вестниче,ама това е прекалено. Нямате ли кадърни журналисти? Тези все едно са изкопани от джунглата.

Отговори
9 1
Послушай ме Буци

Послушай ме Буци

04.05.2021 | 12:03

Буци отиваш си, но поне мъничко запази достойнсто.При всяко твое явяване Герб губят по поне 10 хил. Гласа.Досади и на своите.

Отговори
9 1
Тиква

Тиква

04.05.2021 | 11:58

Ще джуркаме топчета в кой номер килия да те сложим.

Отговори
7 1
Tanko Dqnkov Tanka

Tanko Dqnkov Tanka

04.05.2021 | 11:41

Po vremeto na Borisov tolkova milqrda se razvarteha. Bojko maimynata ot pomashkite sela s lotariqta napravi miliardi. Stole Manolova razvarte kazina, Krusharski razcaftq v Arjentina.Darinka se pompeshe s Banderas na qhta a Boko vikashe vervaite mi az sam nai dobriq.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?