Следвайте ни

Премиерът Стефан Янев: Заварихме хаос, опитваме се да го оправим

Държавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват, категоричен е той

viber icon

Заварихме един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години. За два месеца не можем да променим управлението.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред Дарик радио. И допълни, че има съпротива срещу действията на служебното правителство.

"Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време - това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората", каза Янев.

В отговор на въпрос служебният министър-председател каза, че не води статистика колко души в държавната администрация са били сменени.

"Определящото е професионализмът и отчетността на всички в държавната работа. Работата е в интерес на обществото. Вторият принцип е дали тези хора професионално осъществяват действията си в обществен интерес. Това са критериите. В това отношение са направени вече редица кадрови промени. Ако новоназначените хора не отговарят на тези критерии, ние сме ги назначили, ние ще ги освободим", уточни служебният премиер.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите в корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

Държавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, посочи Янев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

мхм

мхм

13.06.2021 | 09:00

Комуняга е и тоя, и Рашков и действат комунистически, което не знам дали е добре, но хунтата на тиквомутрата требе се изрине до 9-то клоляно!!!

Отговори
5 1
Сик

Сик

13.06.2021 | 08:54

То заради хаоса Тиквата се е скрил в миша дупка и трепери да не му прибират 4 млрд. окрадени пари по закона Магнитски. Тиква крадливи.

Отговори
4 2
Best

Best

13.06.2021 | 08:29

Родени да маршируват,комунистически недоразумения.

Отговори
3 6
Лъсков

Лъсков

13.06.2021 | 07:51

Помнете ми думата, че ТЕЗИ ЩЕ НИ ВЪРНАТ ГОДИНИ НАЗАД! Сами ще се проклинаме до девето коляно.

Отговори
5 5
Сик

Сик

13.06.2021 | 08:52

къде ще те върнат повече, бе суджук ? България е на последно място по всичко в ЕС. Неграмотни гербаджийски тролове.

Отговори
4 3
Василев

Василев

13.06.2021 | 07:47

Завърналите се "Новодошли" са по-страшни от разбойници!!!

Отговори
4 5
Пътят

Пътят

13.06.2021 | 00:18

Инспириран бях от мнения за безнадежност, на политолози и как никой по света не може да се справи с абсурда български. В Сичилия мафия няма, и не само официално а и от разкази на хората там. Тук били всесилни мафиоти, и недосегаеми, едва ли да

Отговори
4 4
Тони

Тони

12.06.2021 | 23:10

Ултрагалактическа НАГЛОСТ.... Хипер ГЙОНСУРАТЛЪК.... А тези които ти повярваха... Мега заблудени Амеби...

Отговори
7 6
Читав е

Читав е

12.06.2021 | 22:08

От Кичюка, на Бъкстон живя и още, покрай волейбола скоро тука бе. Посланието позитивно, да се сътвори, не омраза а приоритетни цели. Как, като се работи по закони, правилниците за устройство, задължения. Най числената в ЕК прокуратура досъдебни за корумпираните още няма. Съдът с поръчковото вътрешно убеждение невинен може да ограби. Банкоматна медицина по пътеки тича наместо за остойности трудът. По устав действия г-н генерал, от дума не разбират, оглушаха

Отговори
6 2
Рая

Рая

12.06.2021 | 21:53

Развалихте ни хубавата държава!Кръвопийци!

Отговори
7 5
Рая

Рая

12.06.2021 | 21:52

Комунистически лозунги без покритие! Престанете да хвърляте прах в очите на хората,мошеници!

Отговори
9 8
ДО РАЯ ,ОТ ПАМЕТЛИВ

ДО РАЯ ,ОТ ПАМЕТЛИВ

12.06.2021 | 22:41

АМИ РАЯ ТЕ ВСИЧКИ В ГЕРБ СА СИ КОМУНИСТИ.ОСОБЕНО ВОЖДОВЕТЕ ВИ,КОИТО БЯХА ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ.А БАШ ВОЖДА БЕ НАЙ-МЛАДИЯТ КОМУНИСТ В ПАРТИЯТА ПРИЕТ ОЩЕ НЯМАШЕ И НАВЪРШЕНО ПЪЛНОЛЕТИЕ.

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?