Следвайте ни

Премиерът Стефан Янев: Служебното правителство да стане постоянно е екзотична идея

viber icon

"Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни, защото избраните партии в НС добре осъзнават своята отговорност." Това заяви служебният премиер Стефан Янев.

Той коментира като "екзотична" идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат.

"Това трябва да мине през гласуване в парламента. Преди това предполагам трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която ще предложи нещо подобно. Освен това служебния кабинет е съставен от експерти, които не са партийно свързани и на тези хора не може да име се каже да отидат под строй и да свършат нещо", заяви Янев. И подчерта, че дали министрите му ще искат да останат на постовете си опира до свободната воля на всеки от тях.

Запитан дали той персонално би приел да бъде премиер на второ правителство, Янев отговор: "Това е една далечна и почти невъзможна хипотеза. Няма такова предложение още."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Има, няма такъв народ

Има, няма такъв народ

16.07.2021 | 10:30

Екзотична и приемлива идея на Слави да запази Гешев. Протакането държи Гешев на власт, който “чистяти”, след всичко, което са направили олигарсите.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?