Следвайте ни

Премиерът Стефан Янев: При извънредни избори потърпевши ще бъдат партиите

viber icon

При извънредни избори потърпевши ще бъдат партиите. Това коментира пред журналисти премиерът Стефан Янев след посещението си при българо-турската граница край Малко Търново. 


"Парламентарно представените партии и коалиции имат достатъчно опит, поле за действие, знаят си отговорността по отношение на хората, които са ги изпратили там и са гласували за тях. Моите очаквания са да направят всичко необходимо. Очакванията на хората за промяна и нещо добро минава през гласуването за тези хора, които са в парламента. Те трябва да направят това усилие. Ако не успеят и се стигне до извънредни избори потърпевши ще бъдат именно партиите, които в момента с разнопосочно говорене разочароват своите избиратели", посочи премиерът. 

Относно мигрантския натиск, Янев подчерта, че е направена необходимата организация и призова хората да бъдат спокойни.  

„Направени са и планове за нарастване на усилията, за включване на допълнителни хора при необходимост - от армията, от други структури на МВР. Засега такава необходимост няма. Българските граждани могат да бъдат спокойни, че нещата по отношение на охраната на държавната граница са в рамките на нормалното“, коментира той.Премиерът не се ангажира с прогнози за това до каква степен може да се засили натиска по границата.


„Трудно могат да се правят прогнози, защото този миграционен натиск не е започнал от вчера. Много преди последните драматични събития, на които станахме свидетели ов Афганистан в рамките на месец август, има увеличаване на мигрантския натиск. Оценки на международни организации и на ООН са за една значителна цифра от афганистански граждани, които ще търсят убежище извън границите на държавата. В момента те са доста в съседни държави. Предполагаемо една част от тях ще тръгне към Европа и пътят им минава и през България“, добави Янев.

Той подчерта, че има възможност за укрепване оградата по границата "Полагаме необходимите усиля да започнем в най-скоро време там, където е необходимо, да се ремонтират участъци или да се прави необходимото за укрепване на пътищата. Съоръжението е в добро състояние, има компрометирани участъци, но не е драматично и може да се направи в рамките на един месец“, допълни премиерът.

По думите му към момента има достатъчно капацитет в миграционните центрове и няма нужда от отваряне на нови.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Не може да бъде

Не може да бъде

28.08.2021 | 17:13

Комрометирани участъци по Великата гранична стена на чифутчето Валерко Алармата от чифутския Бургас ли бе Не може да бъде Все едно да кажете на чифутина че е копрометиран още от Тайната Вечеря и няколко века преди това Не може да бъде

Отговори
1 1
граничен полицай .

граничен полицай .

28.08.2021 | 15:10

Преди три години врезултат на некомпетентност на МВР Бъчварова и приетия ЗМВР Бъчварова се назначиха на БТГ граждански лицана щат като СО сътрудник охрана Зада противодейства на контрабандата каналджийството и нелегалната миграция .Това са предимно пенсионери бивши служители .Врезултат на големия брой навлезли в страната мингранти е безрезултат тяхното назначаване .Вповечето случаи се ползваха по ГКПП като подвижни светофари .Идваха с празни торби прибираха се с армагани .

Отговори
1 1
пенсионер

пенсионер

28.08.2021 | 13:02

Те цяла година и повече компрометираните участъци лежат сринати вържу почвата не ги отремонтираха Сега когато стана напрегнато по БТГ решават за един месец да ги вкаратв работно възпрепятстващо състояние .

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?