Следвайте ни

Премиерът Янев: Служебният кабинет има амбицията за законодателни промени

viber icon

Те ще бъдат разглеждани от следващия парламент

Служебното правителство си е поставило за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса. Това заяви премиерът Стефан Янев в началото на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в България.

Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент. Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет премиерът Стефан Янев ще запознае представителите на местната власт и с резултатите от дискусията му с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота.

Премиерът посочи пълното единомислие за това, че дейността на всички - както на общините, така и на централната власт, трябва да бъде в интерес на българските граждани.

От своя страна председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари за поканата за среща и изрази желание в рамките на днешната дискусия да бъдат обсъдени промените в Националния план за възстановяване и устойчивост, подготовката на предстоящите избори, както и бюджетната прогноза за следващата година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

неутрален

неутрален

22.06.2021 | 15:26

Служебният кабинет да си ходи! ТАКИВА ОЗВЕРЕЛИ "ЛИЧНОСТИ" нямат работа там ! Страната и народа не заслужават такова мракобесие!!! Не може да привикваш всеки,който не ти изнася! Тук не е Република Турция!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
7 0
Живот

Живот

22.06.2021 | 14:31

Да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса. Това е много добре ама как ще стане като Пловдивският кмет зави, нямали кредит за общината ще има вдигане на данъци а вероятно паркиране такса смет и какво ли не. Нали трябва да има пари за нужни и ненужни проекти тези фирми все едни и същи явно нямат друга работа и ще фалират е това е също една лична подкрепа браво на господин кмета, изпревари ги.

Отговори
5 4
Ганка Коева

Ганка Коева

22.06.2021 | 14:31

Служебното правителство се изживява като редовно и дори си позволя да дава акъл на следващия работен парламент

Отговори
12 1
OldTen

OldTen

22.06.2021 | 14:00

В качеството на какви, пълни палячовци?

Отговори
13 4
Тиква

Тиква

22.06.2021 | 15:02

В качеството на такъв, който се подкрепя от всички партии без токсичната Герб, още ли не ти е ясно ? След изборите пак тоя кабинет ще управлява щото никой не иска да си има работа с вашата тиква.

Отговори
2 8
Тошко

Тошко

22.06.2021 | 15:49

Ако не си ходил в казарма, да ти кажа: Няма по-тъп човек от шапкар, който козирува на когото трябва и на когото не трябва с "тъй вярно"!

Отговори
7 2
Тиква

Тиква

22.06.2021 | 16:45

Има - пожарникар.

Отговори
1 3
Сик

Сик

22.06.2021 | 16:46

Има, бе...лице, което е чело само една книга и тя се казва Винету. Тикви прости гербаджийски.

Отговори
2 4
Елма

Елма

22.06.2021 | 18:18

Може да е прочел една книга, но е доктор по психология. Аз и ти - не сме.

Отговори
3 3
Сик

Сик

22.06.2021 | 20:42

социално-психологически аспекти на каратето ако е психология. по мутрология може, ама по психология...

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?