Следвайте ни

Премиерът Янев със съболезнования за смъртта на Радосвет Радев

viber icon

"Изразявам най-искрените си съболезнования към семейството, близките и приятелите на Радосвет Радев. Той е личност, която остави ярка следа в българския бизнес, журналистика и в обществения ни живот." Това посочи министър-председателят Стефан Янев в съболезнования адрес към семейството на Радосвет Радев.

Премиерът подчерта ключовата роля на Радев за развитието на благоприятна и ползотворна бизнес среда у нас, насочена към иновациите. "Дълги години Радосвет Радев бе важна част от Българската търговска камара, допринасяйки за нейното модернизиране и превръщането ѝ във водеща бизнес организация. Той не само спомогна за утвърждаването на нейния авторитет, но даде и своята дан за изграждането на позитивна, спокойна и предвидима икономическа обстановка у нас", сподели министър-председателят. 

Радосвет Радев е основател на Дарик Радио, една от първите частни медии в страната. Дейността му винаги е била насочена към подпомагане на медийния плурализъм и представяне на всички възможни гледни точки. 

Министър-председателят Янев изтъква, че Радосвет Радев е личност, която ще остави ярка следа. „Той ще бъде запомнен от обществеността като човек с визия, личност, която непрекъснато се стреми към високи цели и неизменно работи за бъдещето на България“, допълва още премиерът.

„Загубата е голяма. Поклон пред светлата му памет!", добавя министър-председателят Янев. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?