Следвайте ни

Премиерът Янев: Има криза за лидери в политиката ни

viber icon

"Купуването на гласове е грозно явление, подкопава демокрацията. Правим всичко по силите си да го минимизираме и да предоставим увереност на хората, че техният вот е отишъл там, където те са пожелали. Работим в рамките на закона.

Когато обществото види, че неговите изконни права се защитават, независимо дали този феномен ще бъде ограничен, или ще бъде спрян, обществото ще оцени усилията". Това каза пред БНР служебният премиер Стефан Янев.

Според него в българския политически живот се забелязва отдалеченост - неангажираност на хората с политическия живот.

"Политическото представителство е в криза. Има и лидерска криза. Ролята на политика е да бъде визионер. Това липсва в политическия ни живот, в партиите. Гражданското общество трябва да е водещо. Партиите да следват хората, а не обратното. Очакването ми за следващото Народно събрание е да има такъв тип говорене. Взаимодействието между партиите и гражданското общество е ключът към всяко управление".

 

Очаквайте подробности!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бай Ивай

Бай Ивай

04.07.2021 | 13:15

Грозно и не чесно е купуването на гласове, но защо не потърсите това и в регионите на ДПС, като Кърджали, Разград и другите бастиони на ДПС, защо там не се работи по купуването на гласове. Там кметовете на малките населени места казват на жителите или гласувате за ДПС или няма да имате вода, няма да има асфалт, в селото, ще имате проблеми и няма да ви ги оправят, ако не гласувате за ДПС. Да ли, ще се задействат службите или те ще Ви бъдат новия-стар коалиционен партньор в предстоящото управление.

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

04.07.2021 | 10:56

И какво постигнаха партиите, които последваха протестите - вкараха "законно" мутрите, чалгарите, гладните за власт и комунистите под юмручето на безотговорния в политиката! Отвратиха и тази част от хората, които се интересуваха от политика. Крещяха неистово, изгласуваха си пародия на ИК без дебат с обществото и продължават да рият и рушат! Градежът го оставиха на химерното бъдеще.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?