Следвайте ни

Премиерът Янев: Актуализирайте бюджета, иначе идва напрежение наесен

viber icon

Служебният премиер Стефан Янев призова депутатите днес да актуализират бюджета.

"Отправям призив към депутатите да намерят време да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета - на НЗОК и на Общественото осигуряване. Без такава актуализация през следващите месеци ще бъде много трудно както за задаващата се здравна криза, така и да се полагат онези мерки на държавата, необходими за бизнеса, така и по отношение на социалната система", каза Янев в началото на днешното правителствено заседание.

За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните представители да имат предвид желанията на хората, които са ги пратили в парламента за предвидимост и адекватност в ситуацията, допълни премиерът.

"В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Известни притеснения по отношение на стабилността на държавата предизвикват политическите процеси в страната, които вкарват България в трудно прогнозируема ситуация“, коментира още Стефан Янев. Всичко това води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?