Следвайте ни

Премиерът потресен от смъртта на 3-годишното дете, ето какво го разтърси

viber icon

Премиерът Бойко Борисов е потресен от случая със смъртта на 3-годишното дете в София. Ето какво сподели той от Хърватия, където е за конгреса на Европейската народна партия (ЕНП):
„Днес следователите са влезли, иззели са записи, разпитали са родителите, разпитали са свидетели. Родителите са снимали в какво състояние е детето, снимали са как се държат секретарките на шефовете на болници. Просто съм потресен. Затова са ми и толкова резки решенията”, добави премиерът.

"И практиката тук е като в България - има само един кандидат. Доналд Туск е изключителен приятел на България. Мисля, че всички вие си спомняте какво приветствие изнесе за българския народ. Не мисля, че има човек, който не се трогна", каза той по повод номинацията на Доналд Туск за председател на ЕНП. 

"Туск ми е приятел, още като беше премиер. Той е твърд като човек. Не случайно успяхме, въпреки, че паднаха водещите кандидати, да се избере председател на ЕК. Той е партиец. Бил е лидер на партия. Познава централна и източна Европа. Познава балканите. Обичам го като брат, той е изключителен човек. Мисля, че Доналд ще бъде по-твърд. Ние имаме нужда точно от това. Мисля, че това е един добър избор", добави Борисов.

"51 млн. лева сме отделили за българските пенсионери за Коледа. Направили сме така, да си ги получат в началото на месеца, за празника. Ако не го бяхме направили, това щеше да ви е първият въпрос, не бива да се подценяват тези неща. Държавата е направила много, за да имаме бюджетен излишък и да си позволяваме подобни неща. В България ние двойно повишаваме заплатите на учителите, а тук, в Хърватия, стачкуват за това", коментира още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?