Следвайте ни

Премиерът отказа парламентарния контрол

viber icon

Поради предварително поет ангажимент с международно участие, в заседанието на Народното събрание днес за парламентарен контрол няма да участва министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

Това е обяснено в дневния ред за провеждане на парламентарния контрол.

Борисов ще посети парламента само, за да поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и директора на ДАНС Владимир Писанчев Самият Борисов увери за този си ход на страницата си във Фейсбук.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на туризма Николина Ангелкова, и министърът на външните работи Даниел Митов.

На депутатски питания ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин.

Финансовият министър Владислав Горанов ще даде разяснения за отпуснати средства за национална туристическа реклама, както и за системата за автоматичен обмен на информация между КАТ и данъчните служби.

Божидар Лукарски, министър на икономиката ще отговори на въпрос относно изграждането на "София Тех парк", финансиран по Оперативна програма "Конкурентоспособност". Той ще отговаря и на въпроси за участието на Министерството на икономиката при изготвяне на индикативния списък за участие на страната в конкурса за разпределение на средства по Плана Юнкер. Към Лукарски има и въпрос за политиката на Министерството на икономиката за насърчаване на предприемачеството и конкурентоспособността на малките и средните предприятия.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще отговаря за разходите за поддръжката на самолетите-изтребители на ВВС и възможността за придобиване на нови, съвременни самолети, отговарящи на стандартите на НАТО, както и за преминаването на военна техника на територията на страната. Министърът трябва да отговори и на въпрос за бъдещото развитие на Силите за специални операции.

В парламентарния контрол ще участват още Христо Иванов, министър на правосъдието, Тодор Танев, министър на образованието, Петър Москов, министър на здравеопазването, Вежди Рашидов, министър на културата, земеделският министър Десислава Танева, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, регионалният министър Лиляна Павлова и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?