2374
Следвайте ни

Премиерът назначи нов зам.-министър на туризма

viber icon

Служебният премиер Стефан Янев е назначил следобед Ирена Георгиева за зам.-министър на туризма, пише TravelNews.

Георгиева се връща на поста след като четири месеца беше заеман от Даниела Стоева, която напусна миналата седмица. Ирена Георгиева беше зам.-министър на туризма при всички правителства до момента. Тя е експерт и човек от бранша. Министър Стела Балтова е представила "новия стар" зам.-министър пред екипа привечер.

Ирена Георгиева е завършила специалност „Социология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със златен медал за отличен успех и активна обществена дейност.

Почти целият й професионален път е свързан с туризма. Има близо 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил.

От 2006 г. до назначаването й за заместник-министър на туризма е член на Управителния съвет на АБТТА  (Асоциация на българските туроператори и туристически агенти), а от 2009 до 2013  е председател на УС на асоциацията. 

Ирена Георгиева е също така признат международен специалист в туризма. От 2009 г. до встъпването й в длъжност като заместник-министър на туризма е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент. Владее руски, френски и английски език.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?