Следвайте ни

Премиерът: Няма да затваряме държавата заради COVID-19, от София до Слънчев бряг вече без светофар

viber icon

Премиерът Бойко Борисов дойде на място за откриването на обходния път на Поморие, който вече е отворен за движение. "Другата седмица ще започне строителството на северния обход на Бургас. Така от София, Пловдив до курорта "Слънчев бряг" ще се стига без светофар", похвали се премиерът.

С построяването на обхода транзитното движение се изнася извън Поморие, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха, каза Борисов.

Обходният път на Поморие е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20 600 000 лева. Това бе последният лот от четирилентовото трасе от Бургас за "Слънчев бряг".

С премиера бяха министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министрите Жечо Станков и Атанаска Николова, кметовете на Бургас и Поморие, Бойко Борисов каза, че чартърни полети вече пристигат на летището в Бургас.

По-рано днес правителственият екип инспектира и разширението на пречиствателната станция за отпадни води в Китен. Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на отпадъчните води на територията на Приморско и Китен се реализира с финансиране по оперативната програма "Околна среда" на обща стойност 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет.

Бойко Борисов беше категоричен, че правителството не предвижда връщане на драстичните мерки срещу коронавируса, въпреки увеличаващия се брой заразени.

"Колкото и гадна да е тази болест, няма да затворим юли и август. Слушам Мутафчийски, но и Мангъров. Считам, че колкото и да е тегаво, подсилваме болниците, даваме пари за пътеки, контролирано и внимателно минаваме през това. Всеки ден събирам щаба. Колкото повече оздравели, толкова по-добре. Трафикът днес беше убийствен, хората искат да си почиват", обясни  премиерът пред журналистите в Поморие.

Коментари (1)

Тулуп

Тулуп

05.07.2020 | 18:50

А участъка Чирпан - Ст. Загора с 90 км/ч.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?