Следвайте ни

Премиерът даде жълт картон на Слави за кабинета

viber icon

Осезаемо е усещането, че политическите процеси не протичат по обичайната си демократична логика. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев, предаде репортер на БГНЕС.

Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет, предложен от „Има такъв народ“, смята премиерът. И така даде предупреждение към хората на Слави или жълт картон, казано на футболен език.

„Трябва да разберат и логиката как се провеждат политическите консултации и как те ще доведат до формирането на работещо парламентарно мнозинство“, коментира Янев.

Според него връзката между партиите и избирателите е изключително важна. Тя трябва да е ясна и ефективна. В противен случай – политиците ще бъдат наказани от българите на следващи избори. Янев призова за последователност в политическото говорене.

Той съобщи още, че предлага сформирането на междуведомствена работна група под ръководството на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност Бойко Рашков, която да изработи нов Закон за управление на кризи.

„В началото на юли проведохме извънредно заседание на Съвета по сигурност, на което констатирахме редица дефицити в съществуващата уредба и начина на процедиране и управление на този съвет. В тази връзка с моя заповед назначихме две работни групи, които подготвиха анализи.

Един от тези анализи на една от работните групи, председателствана от председателя на ДАНС, е на досега съществуващата нормативна уредба и предложение за изменения в нея", заяви Янев и обяви, че днес ще предложат на вниманието на Министерския съвет именно този анализ за вземане на решение за по-нататъшни стъпки.

"Днешната ни задача е да приемем този анализ, предложените промени в него относно съществуващите закони или по-конкретно в Закона за функциониране на системата за национална сигурност", обясни той и добави, че до края на седмицата ще бъдат публикувани за обществено обсъждане", каза Янев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Бъдещето дойде

Бъдещето дойде

04.08.2021 | 16:10

Комунизма куплиран ведно с тоталитаризам исторически изчезна. Не зависи излизането от България от някой, уволнение от работа за несъгласни, има и недържавен труд, публикувай и пиши какво си щещ. Но тоталитаризма Борисов замени с авторитаризъм, всичко във всичката държава да зависи само от един, и институции и хора всички нему подвластни. Парите трябва за да не ги мислиш, а да съдаваш новия живот. Да се откажеш от България не значи, че си демократ, опитай, създавай социалноедин народ

Отговори
1 4
Антикомунистически реликти

Антикомунистически реликти

04.08.2021 | 15:47

Майтапчии от старо свършило време. Навярно различавате тоталитаризъм и авторитаризъм, Борисов де. Марксистистите са в екипа Байдън и справедливо разпределение е модерния тренд. Бюджетен пакет от 3,5 трилиона долара с безпрецедентни разходи за здравеопазване, образование, социални и мерки срещу изменението на климата е крайъгълният камък на вътрешнополитическата програма на Джо Байдън, е с дължина около 2700 страници и предвижда финансиране от 1 трилион долара Ако бъде подписан от Конгреса, законопроектът ще насочи безпрецедентно федерално финансиране за ремонт на пътища, мостове и водни канали, ще осигури широколентов достъп до интернет за всички американци и ще разшири програмите за чиста енергия.

Отговори
1 4
Още 4 години

Още 4 години

04.08.2021 | 12:26

На това правителство и може да станем бели хора.Иначе чалга и жипки.

Отговори
13 7
давайте да им дадем...

давайте да им дадем...

04.08.2021 | 12:18

служебно правителство точно в този състав FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕе ви спукат шортите гербаджийски и разни ненормални пик.льовци пишещи тук... ще ви хареса та и отгоре.......................... Президента Радев и служебното правителство още 4 години.... Густо......................

Отговори
13 14
ВИС

ВИС

04.08.2021 | 12:02

Корумпираните комунета ще ходя в историята заедно с платената руска мутра гадев.

Отговори
20 7
намръщенЪ

намръщенЪ

04.08.2021 | 12:05

Подкрепям Ви напълно! А Альоша да спре да стърчи на тепето!

Отговори
19 10
Демокрацията

Демокрацията

04.08.2021 | 11:40

По античната рецепта е всички да са равни, и повече възможна в малки общности, където всички се познават. Във вариант с липсваща справедливост в съдебна система, правоприлагаща прокуратура е невъзможна, и проблем глобално естество, деятелност на интелектуалните елити. В системна криза най удачен е матриархата, жената, майка, най добре знае нуждите на детето и мъжа и справедливо разпределя. Закон за кризите е актуален, от април афганистанци, млади, без жени, деца към София вървят, в магазините тръгнаха колички препълнени с тоалетна хартия, продром, началото на ковид така почна. В Парламента говорилня, не мога не искам, не ми е изгодно, за човещина не ми плащат, решение е невъзможно и остава изпълнителната власт, силата в криза

Отговори
2 10
Драган

Драган

04.08.2021 | 11:30

Марш в историята комунистически корумпирани нагаждачи.

Отговори
18 8
Сик

Сик

04.08.2021 | 11:24

При тая конфигурация може да има правителство само под надзора на Радев. Демек служебното, което има висок рейтинг с някой корекции /Рашков да не се пипа/. Всичко друго е ала бала. Тия дето чакат връщането на сикаджийската мутра на бял кон няма да са живи да дочакат.

Отговори
15 20
намръщенЪ

намръщенЪ

04.08.2021 | 12:03

Идиоти като РР и Рашков водят България към НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА В МИРНО ВРЕМЕ! Тази магия я може само партията със седалище на "Позитано"20 и го стори през 1990 и 1996 - два пъти. Ако го направи трети път - по-добре да се пиша "северномакедонец"

Отговори
13 11
Глад иде

Глад иде

04.08.2021 | 17:20

Браво! Абсолютно правилно. Летецът носи разруха и глад. Видя ле сме го, пак излъгаха

Отговори
1 2
С.В.

С.В.

04.08.2021 | 11:14

Вие сте ненормални щом можете да кажете че л.правителство работи добре. Явно на този народ му трябва да го тормозят и чатала да му е на врата както в момента прави този психар Рашков.Суъщият е Кацаров Минеков о още половината от тях начело с Радев. А тоя цървул не му се отвори парашута той да командва ИТН и сега е бесен.Яд ги е и ще се пръснат старите досегашни мутри и мутреси че има нови хора. Всички които са представени са в пъти по кадърни от сегашните които се чудят как да провалят новото.правителство. Явно че трябва да си некадърник дърт и обезателно да имаш връзки с Божков и сир да ти правят подаръци и ти да крещиш долу корупццията. Пълни боклуци са и политиците и самите ние. Ще похарчат още милиони от нашия джоб за избори като този път хората няма да отидат защото ни писна да ни правят на маймуни и то шебеци дебелогъзи и който не им харесва уволнение. Повръща ми се от тези.

Отговори
21 9
sour grapes

sour grapes

04.08.2021 | 11:29

Прав сте. Служебното правителство не работи добре. То работи отлично.

Отговори
15 22
Валл

Валл

04.08.2021 | 15:38

Работи само в твоята празна глава...

Отговори
5 1
намръщенЪ

намръщенЪ

04.08.2021 | 11:09

Тоя нещастник, той също производно на БНА(а там знаето колко бе сивото в главите на фатмаци и офицери) също като РР, да не лае много-много и да не се изживява като голям държавник. РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ БЕ ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ(да кажем, че успя) И ДА КОНТРОЛИРА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ ВЪВ ВРЕМЕТО БЕЗ ПАРЛАМЕНТ И РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. Вместо това - сменени областни управители, опит за отстраняване на Гешев и какво ли още не. С главния прокурор не успя, ами ако подхванат твоето министърче на финансите, бе, СеФчу? ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА ДО УПРАВЛЕНИЕТО Й ДА СЕ ДОКОПАТ "ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ"!!!

Отговори
22 11
Сик

Сик

04.08.2021 | 11:25

А кой да управлява България, бе суджук гербаджийски ? Оня примат от Банкя дето обикаля като улав по цял ден села и паланки ли ? Янев е един достоен военен и не идва от СИК.

Отговори
19 23
намръщенЪ

намръщенЪ

04.08.2021 | 12:00

НещастникЪ, не си наясно. "Оня от Банкя" е с пъти по- от цялото "Позитано"20(на, хайде, това е въпрос на гледна точка, някои ще те подкрепят). ПОЖАРНАТА И ГРАНИЧНИТЕ ВОЙСКИ, СЛАВА БОГУ, НЕ БЯХА КЪМ МНО, А КЪМ МВР(Министерство на вътрешните работи). Не, че там е преливало от акъл, но идиотизмът от прехвалената Българска армия е ненадминат. Апропо, колко войни след 1878г. има спечелени тая армия? Все Фердинанд й е виновен или Великите сили, тя непобедима и легендарна.ГЛУПОСТИ НА СУБКВАДРАТ!

Отговори
10 10
Валл

Валл

04.08.2021 | 15:40

Ти май явно не си ходил в казармата и не знаеш колко са т ъпи военните???

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?