Следвайте ни

Премиерът Борисов разкри как ще се харчат парите за възстановяване

viber icon

Продължаваме да работим за развитието на страната и да следваме приоритетите на правителството, написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.  България има План за възстановяване и устойчивост. С него не само ще се справим с последиците от COVID-19, но и имаме начертана посока за развитие, допълни той.

"Ще продължим да подкрепяме най-уязвимите групи и бизнеса, да повишаваме капацитета за реакция на здравната система, да запазваме заетостта и да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Това са целите, които правителството няма да спре да следва. Заедно можем да ги постигнем.
Екшън планът стъпва на четири цели – работа за по-иновативна, зелена, свързана и справедлива България.
• 2 431.9 млн. лв. са предвидени за модерно образованието. научните изследвания и иновациите
• 4 499.0 млн. лв. за постигането на кръгова и нисковъглеродна икономика, за устойчиво селско стопанство и за биоразнообразието. От тях 3 млрд. лв. ще бъдат вложени конкретно в енергийна ефективност на сградите
• 2 675.1 млн. лв. за подобряване на цифровата и транспортната свързаност и местното развитие.
• 2 553.5 млн. лв. са определени за важните сектори здравеопазване, бизнес среда и социално включване. От тази сума 607 млн. лв. ще се вложат за подобряване на материалната база на държавните и общинските болници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

- - -

- - -

30.10.2020 | 17:57

Крадливият комунистически педepacт Боко Тиквуний няма да свърши добре.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?