Следвайте ни

Премиерът без маска в църква, глобяват с 1000 лв МС

viber icon

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч ще наложи на администрацията на Министерския съвет (МС) глоба от 1000 лв. заради посещението на премиера Бойко Борисов без маска в храм в града, съобщи директорът й д-р Анета Винева, цитирана от Дневник.

Глобата обаче не е лично за премиера, а аргументът на шефа на здравната инспекция е, че отговорността е на организатора на посещението, който е допуснал да има нарушители.

"В сряда (14 октомври) окончателно оформих наказателното постановление, предявила съм имуществена санкция в размер на 1000 лв., като преценката ми за глобата е основана на факта, че в църквата без маска са повече от един представители на МС. Това е видно и от кадрите в храма", казва Винева. На една от снимките, разпространени от правителствената пресслужба на 28 септември, до премиера е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който има маска, но тя не закрива носа и устата му.

"Администрацията на МС няма възражения по акта и при спазване на законоустановените срокове ще получи наказателно постановление, в което ще бъде определено конкретното административно наказание", коментирали от пресслужбата на кабинета. Оттам уточнили, че до момента правителствената администрация не е глобявана за нарушаване на противоепидемичните мерки. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Били

Били

16.10.2020 | 12:43

И защо, Борисов, защо? С какво се предпазват властимащите диктатори, та не ги е страх от вируса?

Отговори
0 0
Ковидчо:

Ковидчо:

16.10.2020 | 10:43

"Маричке", ако можете да ми обясните к`во "нецензурно" съзряхте в словосъчетанието "до см*рт", ще ви черпя?!

Отговори
0 1
Ковидчо:

Ковидчо:

16.10.2020 | 10:41

Евтините ПР циркаджилъци (от типа "видите ли как не делим властимащите от стадото") на банкянския хелуински символ вече не фатят дикиш, даже и пред все повече от верните му и задръстени откъм интелектуален капацитет последователи и симпатизанти!

Отговори
3 2
Иво

Иво

16.10.2020 | 09:59

Браво! Така се прави! Тези,които налагат мерките не ги спазват,та народа ли? Безсмъртни няма!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?