Следвайте ни

Представиха ТОЛ системата и новите бордови устройства

От фирмата, интегрираща новата система, уверяват, че тя е от най-висок клас

viber icon


На официално представяне, организирано от “Интелигентни Трафик Системи” - фирмата, която създава и ще обслужва новата тол-система, бяха представени продуктите и начинът на отчитане, което ще заработи в страната. “Марица” беше единствената пловдивска медия, която получи покана за представянето и видя първа новите устройства за товарните автомобили.

Компанията е официален партньор на АПИ и в двата ключови проекта, свързани с трафика по републиканската мрежа - вече функциониращата система за електронните винетки за леките автомобили, както и новата тол система за товарните и лекотоварните транспортни средства. 

Иван Георгиев, търговски директор на компанията, увери всички, че системата, която ще се ползва в страната, е най-модерната в цяла Европа и с нея работят редица западни страни като Германия и Белгия. Самата тол система няма да изисква спиране и забавяне при курсовете.

Таксуването ще става на база няколко компонента - брутно тегло на превозното средство, емисионен клас, брой оси на автомобила, клас на пътя, който се ползва. От “Интелигентни Трафик Системи” подчертаха, че те намат отношение към крайните цени и тежестта на всеки компонент към крайната цена.

За първи път бяха показани и бордовите устройства, които ще бъдат монтирани в превозните средства и ще отчитат изминатите километри и маршрут. Те дават информация в реално време, както към централната система, така и към съответния превозвач, в чийто камион е монтирана системата.

От “Интелигентни Трафик Системи” увериха, че компанията ще работи активно не само с АПИ и компетентните органи, но и с всеки превозвач, за да може системата да заработи гладко още от първия ден. От фирмата поясниха, че всички срокове и цени се определят от АПИ и компанията няма отношение към тях, а единствено към технологията и поддръжката на системите.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Димитър Георгиев

Димитър Георгиев

06.06.2019 | 16:22

А нямат ли сайт, на който ще може да се плаща, че не виждам такъв в статията?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?