Предпразнично: Българското агнешко поскъпва драстично
- 10:15, 18.04.2021
- 10:16, 18.04.2021
- 3555
- 1
Точно преди празниците Великден и Гергьовден, когато традиционно се слага агнешко на трапезата, цената му скочи драстично.
Българското агнешко поскъпна с цели 20%. Каква е причината?
„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-висока цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”, обясни съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев по Нова тв.
И добави, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя по нещо, за да се компенсира.
Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
1 коментар
Отговори