Предпразнично: Българското агнешко поскъпва драстично

Точно преди празниците Великден и Гергьовден, когато традиционно се слага агнешко на трапезата, цената му скочи драстично.

Българското агнешко поскъпна с цели 20%. Каква е причината?

„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-висока цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”, обясни съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев по Нова тв.

И добави, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя по нещо, за да се компенсира.

Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сушата???

Сушата???

18.04.2021 | 14:55

Агнетата са на воден режим,ясно.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?