Следвайте ни

Предлагат нов шеф на ЦИК днес

viber icon

Днес управляващите от ГЕРБ ще оповестят публично предложението си за нов председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде БГНЕС.

Срокът за номинация на заместник на Стефка Стоева, чиято оставка наскоро парламентът гласува, изтича в 18.00 часа днес. Името на този, който се очаква да я наследи на поста, ще стане ясно едва в края на деня, стана ясно от думите на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Ана Александрова, след гласуването на промените в Изборния кодекс.

Тя определи като спекулация появилата се в публичното пространство информация, че е възможно изборната комисия да оглави оттеглилият се наскоро бивш министър на правосъдието Данаил Кирилов. Александрова посочи, че такава възможност не е била обсъждана.

Решението на управляващите да прехвърлят изцяло на ЦИК задълженията по придобиване, поддръжка, експлоатация и съхранение на машините за гласуване Ана Александрова коментира така: „Не бих казала, че натоварваме ЦИК с тази задача, комисията е постоянно действащ орган. В процес на едни избори, ако комисията не се грижи за закупуване на машините, нас биха ни обвинили като управляващи в злоупотреби“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?