Следвайте ни

Предлагат нов начин за класиране в детските градини и ясли

viber icon

Промени в начина за класиране за ясли и детски градини за така наречения “критерий уседналост” предлагат от столичната община.

Той трябваше да влезе в сила от тази учебна година, но беше отложен. Целта му е да даде предимство на родители с постоянен или настоящ адрес от по-дълго време на територията на общината.

Така, според новото предложение, при кандидатстване в ясли или първа градинска група най-голяма тежест ще има постоянният адрес на родителите между 4 и 2 точки в зависимост от срока на пребиваване. По същите критерии, настоящият адрес ще дава с точка по-малко, тоест между 1 и 3 точки според срока на пребиваване.

При кандидатстване за втора, трета и четвърта градинска група, както и за подготвителни групи, водещ става адресът на детето. Той също ще носи определен брой точки. Най-много тежест ще дава постоянният адрес, а настоящият ще дава с точка по-малко за всеки от критериите.

Ако настъпи промяна на постоянния или настоящ адрес в рамките на Столична община, тя няма да се счита за промяна и броят точки ще остане същият, предаде NOVA.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?