Следвайте ни

Преброяване 2021: Или ще ме чипират, или ще ме забременят?

viber icon

Преброяването на населението рязко се превърна в новата муза на зевзеците и те заляха социалните мрежи с креативни и забавни коментари, осмиващи конспиративните теории на антиваксърите. Всичко започна от въпроса „Антиброячи появиха ли се вече?“. Това беше достатъчно, за да накара българите да проявят прочутото си чувство за хумор.

И, разбира се, едни от най-разпространените шеги са свързаните със залитанията на част от българите към конспиративни теории за ковид ваксините. „Защо ли си мисля, че преброяването е тясно свързано и с пандемията, вируса и ваксините“, „Бил Гейтс проверява ефективността на ваксините“, пишат в социалните мрежи.

Закачливи препратки има за това, че имунизираните хора биват чипирани: „Не мога да допусна преброяващ да ми влезе в дома, слагат подслушвателни устройства, за да следят и нас, които не се ваксинирахме с чипове“. „Аз вече прекарах едно преброяване, нямам нужда от това“ пък препраща към българите, който не вярват, че коронавирусът съществува.

Други захващат темата за стерилитета, който настъпва след преброяването, но бързо бива оборен от потребител, който споделя: „Аз пък чух, че друга забременяла“. Сред шегобийците се намират и такива, които твърдят, че след преброяването на хората ще им бъде сменено ЕГН и няма да имат достъп нито до сметките си, нито до администрацията. Освен това ще загубят гражданството си и децата си.

Сред шегите, събрали най-много лайкове, са: „А, да бе, да ми инсталират 5G на телевизора“, „Чух, че една жена ще обикаля по къщите и ще жигосва преброените, за да не могат да се преброят втори път“, „Една жена ми каза, че страниците били така номерирани, че всъщност се появявал номерът на Антихриста, като събереш числата и ги разделиш на номера на обувките си“.

Нито един от Фейсбук зевзеците обаче не намесва действителния страх от изтичане на лични данни, който се появи след хакерските атаки, насочени към системата на преброяването.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бай Тошо

Бай Тошо

10.09.2021 | 20:22

Кой ли пак се смее "гениалните" седесари от психо дясното, как всички сме прости, а тия гениални, защото ближат анали на запада, за да им се докарат! Тия пинчари и без виза не ги пъскат в САЩ, защото ги знаят!

Отговори
0 1
Или ще ме чипират, или ще ме забременят?

Или ще ме чипират, или ще ме забременят?

10.09.2021 | 20:03

хА ДАНо повече БРЕМЕННИ бели българки, ЧЕ да ПРЕборим демо ГРАфскаТа криза и цигаНИТЕ :)

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?