Следвайте ни

Празник в пандемия: Фитнес уред от шефа вместо коледен бонус

viber icon

Ковид пандемията ще промени практиката на компаниите за раздаване на коледни бонуси. 

Здравна застраховка вместо пари, фитнес уред за дома вместо карта за спорт, корпоративни партита онлайн вместо сбирка в ресторант или тиймбилдинг - това показват наблюденията на консултанта в областта на HR решенията "Адеко". Българският клон на дружеството обслужва над 100 местни и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, базирани основно в София и Пловдив.

Ковид кризата промени бонусната система на целия пазар на труда в България.

Компаниите, които имат финансова възможност за допълнителни стимули към служителите си, тази година ще инвестират в тематични за сезона продукти и подаръци, сочи проучването на "Адеко".

Тази година несъмнено най-важните допълнителни придобивки за служителите са именно надеждната допълнителна здравна осигуровка, възможността за работа от вкъщи и допълните дни отпуск, показват наблюденията на българския офис на "Адеко".

Много от компаниите са разработили допълнителни придобивки, като програми за консултации с психолог.

Работодатели предлагат опцията да заменят картите за спорт, които са осигурявали на служителите си, с възможност за закупуване на фитнес уреди за дома.

Компаниите внедряват и много онлайн активности, имитиращи стандартния тиймбилдинг. Виртуални ще са и някои от коледните корпоративни партита.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?