2374
Следвайте ни

Правосъдният министър иска оставката на Иван Гешев ВИДЕО

viber icon

В качеството си на министър смятам, че имам правомощията да поискам оставката на Иван Гешев. Чакаме решение на Конституционния съд по въпроса има ли правомощие министърът за поискването на тази оставка. След това ще внеса искане за оставката му”, заяви служебният правосъден министър Иван Демерджиев, който отговори на въпроси на граждани и медии по БНТ.

Демерджиев обясни, че поводът са различни досъдебни производства, които водят до щети за българските граждани и до съмнения, че главният прокурор действа спрямо върховенството на закона

"Отдавна сме в конфликт с него, но не в личностен конфликт. Начинът, по който той беше назначен, посланията, които излъчи, провокираха реакция от страна на Пловдивска адвокатска колегия, чиито председател бях аз. Отговорът му беше лично засягане. Оттогава сме в конфликт", добави той.

Демерджиев подчерта, че когато хиляди хора протестират, скандират името ти и искат оставката ти, трябва сам да се замислиш дали да не предприемеш тази стъпка.

 Разминаване между Брюксел и София за това кой да разследва главния прокурор
"Искам добре работеща прокуратура. Конфликтът не е между Гешев, който много иска да работи, и хора, които не искат Гешев да работи. Хората искат прокуратурата да работи, посочи правосъдният министър. Аз бих заложил на прозрачност и обществен контрол на работата на органите по правораздаване. Бих заложил на въвеждането на електронно правосъдие и увеличаване до достъпа на правосъдие. тези три аспекта бих посочил като най-важни", заяви още Демерджиев.

 
По въпроса за специализираното правосъдие, той каза, че искат спецсъдът да оставя усещане за справедливост, а не за бухалка на определени личности.

"Когато говорим за тази институция, си задаваме въпроса, защо има интерес само към някои личности, а към други не? Това не са само мои въпроси, те са на много български граждани, но аз ще ги задавам публично", добави служебният правосъден министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Петко

Петко

05.11.2021 | 15:42

Тия смрадливи адвокатчета като тоя и оня Хаджигеновия само им пречи прокуратурата,защото не могат да си заработят тлъстите хонорари,Зеления Чорап назначава вече който му падне по пътя на Копринката.

Отговори
2 0
Бахальольо

Бахальольо

05.11.2021 | 11:36

Преди плащаше адвокатската колегия да се пулиш сега кой целокупния български народ... нищо не направи в колегията само я разедини и я набута с некадърници така нищо няма да напраниш и сега...

Отговори
5 0
Гаф.....

Гаф.....

05.11.2021 | 11:32

Голямо густо тоя не е чакал да дръпнат стоилов и захочна с готовия сценарии. Някой трябва да го види ,да го хареса,да покаже ето аз мога??? Кой ли? Истината е друга оня Пинокио хр.иванов е готов за този пост а той недолюбваше много стоилов.... Как хитро дръпнаха стоилов щото е фактор и ще трябва и оставиха бушона да гърми! Извода е моммето има зависимост и сега се отплаща....

Отговори
5 0
хахахахха

хахахахха

05.11.2021 | 11:15

НАПЪНАЛ СЕ ДЕМЕРДЖИЕВ И ...............РОДИЛ МИШКА!

Отговори
6 1
Патриция

Патриция

05.11.2021 | 10:20

Схемаджия и натегач, в главата са м само постове и изгода за него, семейството и кантората му. Стига само се е показвал, всички вабраха вече, че е министър!!!

Отговори
9 2
Няма угодия!

Няма угодия!

05.11.2021 | 09:55

Абе, на вас угодия няма! Единия бил, такъв, този онакъв, все кусури им намирате! Щом има кураж да застане срещу шайката ограбила България, значи има топки и е хубав! Айде в дебелата книга пише "по делата им ще ги познаеш"!

Отговори
11 5
бля бля

бля бля

05.11.2021 | 09:52

типично в негов стил показност на всяка цена....иноватор...

Отговори
7 3
интрижка

интрижка

05.11.2021 | 09:05

на живо е същия като на умряло....е колко път извървя до тоя пусти пост???? да се пази президента хвърлил е око и на тоя пост!

Отговори
8 3
въпроси

въпроси

05.11.2021 | 09:02

какъв министър какви пет лева ...схемаджия. абе тоя го спрягаха с едни отнети бизнеси ..някакви китайци германци нещо имаше някакви посолства намесени...

Отговори
9 2
темида...

темида...

05.11.2021 | 09:00

Ега ти държавата щом този ни е правосъден министър макар и служебен макар и второ издание..... това ли са възможностите в България от към кадри???!!!! Тоя велик адвокат!!! Не ни чака нищо добро щом този ще е на върха на правото в България!!!!! Хубаво е да се поразровите журналистите ......

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?