Следвайте ни

Право на отговор: "Еко Трейдинг Къмпани" ООД съхранява и рециклира отпадъци в пълно съответствие със законите в България

viber icon

„ЕКО ТРЕЙДИНГ КЪМПАНИ“ ООД е компания, която развива своята дейност от 2010 г. „ЕКО ТРЕЙДИНГ КЪМПАНИ“ ООД е една от малкото компании, получили разрешение за извършване на определени дейности, в това число рециклиране и съхраняване на отпадъци.

Към настоящия момент представляваното от мен Дружество осъществява активно своята дейност, като спазва всички изисквания на специализираната администрация, контролираща дейността на Дружеството.

През месец септември 2020 г. на Дружеството е съставено наказателно постановление от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив, с което обаче не е констатирано нарушение на съхраняването и третирането на производствени и опасни отпадъци, а нарушение, свързано с водене на невярна отчетност. Нещо повече, след обжалване на процесното наказателно постановление, същото е било отменено от съда на 30.12.2020 г. и други санкции спрямо Дружеството не са налагани.

Посочените в статията количества, а именно „около 111 тона опасна шлака“, не отговарят на действителната фактическа обстановка.

„ЕКО ТРЕЙДИНГ КЪМПАНИ“ ООД е обект на над 30 (тридесет) проверки, като само 13 са направени през 2020 г., извършени от Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“, Дирекция за национален строителен контрол, Регионалните инспекции по околната среда и водите, общински администрации и т.н. След извършване на проверките са съставяни констативни протоколи, съобразно които извършени нарушения не са констатирани.

Освен това Дружеството има подписани договори с над 12 контрагенти в България и извън страната, а едно от тези дружества е „МОНБАТ РИСАЙКЛИНГ“ ЕАД. В този смисъл не е вярна и внушаваната информация, че Дружеството е основен търговски партньор на свързани с братята Бобокови дружества.

Изнесената информация компрометира добрата търговска репутация на Дружеството, злепоставя ни пред съконтрагентите и представлява опит, както самото Дружество, така и лицата - собственици и представляващи, да бъдат дискредитирани в публичното пространство, без да са налице обективни данни.

Дружеството си запазва правото да предяви съдебни претенции към всеки, който изнася невярна, непроверена и недоказана информация.

"Еко Трейдинг Къмпани" ООД 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?