Следвайте ни

Правителството реши: 30 000 ученици отиват на безплатна почивка ВИДЕО

viber icon

След днешното заседания на Министерски съвет служебните министри направиха изявления пред медиите.       

Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обясниха как учениците и учителите ще се възползват от безплатната почивка у нас това лято.

Мярката е част от новите мерки на служебното правителство за подкрепа на туризма у нас, пише "24 часа".

С решение на Министерския съвет се приема програмата "Отново заедно", която ще бъде реализирана за периода от 1 юли до 14 септември през настоящата учебна година.

 
"Тази програма е насочена главно към два субекта - първият, това е туристическият бизнес и вторият - учениците", обясни министърът на туризма Стела Балтова.

 
Програмата е разработена така, че в рамките на 6 дни да бъдат предоставени туристически пакети на ученици и учители, които да включват възможност за настаняване и да им бъдат предоставени възможности за посещение на музеи и креативни събития.

 
Намираме се в период, в който не само е необходимо възстановяване на туристическия сектор, но също така и неговото подпомагане във всичките му части - смята министърът.

 
Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лв и обхваща туристически пакети на стойност 500 лв. на ученик. Голяма част от учениците в страната ще могат да се възползват от тази програма. На тях ще им бъде предоставена възможност за участия в креативни събития - да посещават музеи, да посещават арт събития от друг характер.

 
Програмата ще обхване 30 000 души, каза министър Денков.

 
Очаквайте подробности

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?