Следвайте ни

Потрес! Българско бебе мре от студ и глад, полицаи го спасиха

viber icon

Какви хора стават родители! Потресаващ случай на отношение към новородено в семейството разтърси Благоевград. Полицията направи внезапна проверка в дома на двама млади родители на двумесечно бебе в сряда вечерта. Картината шокирала дори опитните служители, съобщава вестник "Монитор".

Новороденото момиченце било недохранено и посиняло от студ, особено ръчичките и крачетата му. Дни наред то се късало от плач, защото било гладно.

Това направило впечатление на съседите и те потърсили съдействие от държавните органи. Полицаите го завили добре и повикали линейка, която бързо закарала бебето в благоевградската болница.

Там детето вече е под постоянни медицински грижи. Засега изследванията на лекарите уточняват състоянието му и дали то няма някакви трайни увреждания от дните, прекарани в тежки условия.

По-късно вчера от благоевградската болница потвърдиха, че детето вече е в добро състояние. Бебето е и под полицейска защита и медиците за него се грижат и от отдел „Закрила на детето“, потвърди пред „Монитор“ Йорданка Шаркова, говорител на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Благоевград.

При разпитите на майката тя обяснила, че е кърмила бебето си, но кърмата й секнала. Така детето останало без храна, а за заместител или мляко родителите нямали пари, защото били безработни.
Майката и бащата са отведени в полицията за разпити.

Предстои заседание на социалните служби, на което ще бъде решена съдбата на момиченцето. Факт е обаче, че то не може да бъде върнато в средата, от която е извeдено.

Майката и бащата обаче твърдели, че добре го гледат и не признават вината си. Те категорично отричали да са оставили детето си на произвола, но е факт мизерията в дома на семейството и ужасяващото състояние на новороденото. Полицията и Агенцията за закрила на детето продължават работата с родителите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?