Следвайте ни

Пострадал на протестите: Лещите ми паднаха от полицейски ритник ВИДЕО

viber icon

Полицаите ме изритаха така в главата, че лещите ми паднаха. Това разказа в комисията в парламента за установяване на полицейско насилие по време на миналогодишните протести Даниел Павлов. Той пострадал на демонстрациите на 2 септември м.г. 

Павлов отишъл около 10 ч сутринта на протеста. "Може да съм бил по-емоционален, но не съм извършил нито физическо, нито вербално насилие. Бях се обърнал настрани, трима или четирима полицаи ме издърпаха агресивно, повалиха ме на земята и ме изритаха в главата.
Лещите ми бяха избити от очите. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема никакъв въздух заради силното извиване на ръцете отзад", разказа Павлов. И обясни, че полицаите и прокурора твърдели, че  оказал съпротива при ареста и са използвали пропорционална сила.

 Мъжът отрече това да е вярно и посочи, че дори на кадри от медии се вижда как няма възможност да се съпротивлява. Обясни, че бил повален на земята, а полицай го натискал с коляно в гърба. Завели го зад сградата на Партийния дом и лежал около час на земята. 

След това го завели в 1-о РУ на СДВР, където полицаите били любезни. Трябвало да го пуснат след 24 часа, дори му върнали личните вещи. Тогава обаче се оказало, че е задържан за 72 часа и обвинен в едро хулиганство. Според прокуратурата мъжът ритал полицейски бус и хвърлил пиратка, която избухнала в лицето на полицай. Павлов отрече и двете.

Обясни, че преди да го закарат в следствения арест поискал лекар. Затова го изпратили в МВР болница. Там обаче лекарят не го прегледал, а само му държал сметка защо ходи по протести.

"Подали сме сигнали в МВР, в прокуратурата за полицейско насилие. Беше ми изпратено писмо от прокурор Иво Боев, който казва, че не открива никакво полицейско насилие, а аз съм оказвал страхотна полицейска съпротива. Бил съм ритал полицейския бус, което е копи пейст, доста други обвиняеми го имат. И пиратка, гръмнала в очите на полицай съм бил метнал. И двете не са верни. Прокурорът казва, и че не е упражнено никакво насилие срещу мен, което не е вярно", категоричен бе Павлов.

Преди комисията да го разпита шефът й Николай Хаджигенов изброи 7-те полицаи, заснети да бият демонстранти зад колоните на Министерския съвет на 10 юли м.г. Това са Митко Савовски, Стоян Стоянов, Венцислав Георгиев, Али Алиев, Дани Димитрова и Андон Андонов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А.Лъсков

А.Лъсков

24.08.2021 | 23:52

Категорично не одобрявам случилото се, но съм убеден, че полицията не е посегнала на НИТО ЕДИН нормално протестиращ. По скоро е "Каквото повикало, такова се обадило". Хайде да сме обективни!

Отговори
3 0
OldTen

OldTen

24.08.2021 | 18:57

Този за какво е бил на протестите? С какво то е ощетил тирана? И според него той може да е по-емоционален, но другите не могат, защо? По-емоционален значи да палиш слама, да хвърляш павета, орина и вмирисана риба, така ли да го разбираме? Малко му е!

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?