Следвайте ни

Постоянен арест за биячите на рейнджъра

21-годишният Асен Пакетов и 17-годишният му брат Борис, които в неделя пребиха военния Валентин Димов, остават зад решетките. Това решение взе преди минути съдия Иван Минчев от Районния съд.

Според него действия на братята са били жестоки и не следва да се толерират - двамата дори скачали върху рейнджъра. Не спрели даже когато баща им ги заплашил, че ще влязят в затвора.

На това мнение беше и прокурорът. Той подчерта, че са налице и трите комулативни предпоставки за налагането на най-тежкта мярка "задържане под стража" - за престъплението се предвижда затвор, има обосновано предположение, че те са извършителите, и има опасност да извършат ново пресръпление или да се укрият, тъй като ромската махала в селото пустее.

Адвокатът на ромите Красимир Баков се опита да ги оправдае с чистото им съдебно минало и факта, че Асен работи и има семейство, но съдът взе странат на прокуратурата.

Определението не е окончателно.

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?