Следвайте ни

„ПостКовид“ програма: Безплатни прегледи за всички преболедували

viber icon

"ПостКовид" програмата за долекуване на всички, преболедували коронавируса, започва в понеделник в "Александровска" болница. Тя е за рехабилитация и възстановяване, съобщиха пулмологът проф. Даниела Петрова и неврологът проф. Ивайло Търнев пред Нова тв.

„Абсолютно всеки, прекарал COVID, може да се възползва от тази програма, независимо къде е лекуван. Програмата е и дори за тези, които имат съмнение, че са прекарали вируса, но нямат тест”, обясни проф. Петрова.

„Пораженията след коронавирус са много индивидуални – сърдечни, неврологични, белодробни. От досегашната ми практика имам наблюдения, че могат да бъдат както доста ранни, още в първите седмици, така и след това. Тази болест засяга съдовете. Една част от тези пациенти преживяват инсулти и има повишен риск”, обясни проф. Търнев.

Медиците наблюдават късни реакции, свързани с когнитивни нарушения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тия ябълката чак сега ли ги удари по главата

Тия ябълката чак сега ли ги удари по главата

07.02.2021 | 12:50

Малииииииееееееее тия откриха топлата вода Че то след всеки прекаран Грип остават поражения върху СЪДОВЕТЕ на който всеки нормален човек не обръща внимание Един път на възраста защото докато е бил грипозен все пак той се е състарил със седмица две Втори път че въстановяването от всяко едно заболяване изисква въстановителен период Да не говорим за грипа който е с различни стойности на въстановяване при различни възрастови групи Различна имунна система Различен социален живот Работа Почивка Хранителен режим И това като цяло е строго индивидуално за всеки един индивид дори и в едно семейство А заключения на Ангро и те да стават основа да се сложат всички в един кюп когато се касае да си продадат ваксините е меко казано Геноцид Диктатура

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай