Следвайте ни

Последен ден в училища, кръчми и молове! Локдаунът започва в 23,30

Петъчният хит по заведенията - парти като за последно

viber icon

Последен ден на пълна свобода! От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса у нас. 

Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21-ви декември. 

Със заповедта затварят за посетители заведенията, те ще работят само за доставки по домове и офиси. Търговски центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори.

Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. Изключение са  театрите, а залите им ще останат отворени при 30% заетост на местата.

Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват. За останалите спортисти ограничението е турнирите да се провеждат без публика.

Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина.  На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души.

Властите очакват при намаляване на рисковите контакти да се намали с над 50% и заболеваемостта.

Заради мерките се очаква масово струпване в молове, затова планирайте внимателно покупките. Куп заведения пък обявиха локдаун партита следобед. Те ще започнат с край на работния ден и ще приключат в 23,30 часа.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Щастие

Щастие

27.11.2020 | 08:41

В Марица са доволни, хората са по къщите и все някой трябва да поглежда в сайтчето, което не спира да плаши хората с непроверена информация.

Отговори
2 2
Не думай бре, щастливецо

Не думай бре, щастливецо

27.11.2020 | 08:51

Викаш, труповете с чувалите с умрели, е "непроверена информация"? Некролозите на починали лекари и сестри, също ли?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?