Следвайте ни

Посланик Елеонора Митрофанова: Руските туристи се връщат в България през юли 

viber icon

Руските туристи ще се върнат в България през юли. Редовните полети ще бъдат подновени на 28 юни. Това заяви пред „Марица” Н.Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската Федерация у нас.

Ние не се натрапваме на никого с проекти в енергетиката – решенията трябва да вземе българското правителство, каза дипломатът. 

Англичаните просто са искали да заявят своето присъствие. Така посланик Митрофанова коментира инцидента с британски ескадрен крайцер, озовал се твърде близко до бреговете на Крим, според руските власти. 

Пловдив ми харесва много.  Бях и в епископската базилика, която е чудесна.  Надявам се да я видим в списъка с културните паметници на ЮНЕСКО, каза посланикът.   

Дипломатът беше специален гост на концерта на световноизвестния руски хор с диригент маестро Михаил Турецкий. Въпреки жегата стотици пловдивчани аплодираха изпълненията на виртуозите. Концертът беше открит с изпълнение на химна на Европа, последван от любими военни песни за войната и победата в памет на 80-тата годишнина от началото на Великата отечествена война за Русия. 

Н.Пр. Елеонора Митрофанова, почетният консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов и млади изпълнители от състава положиха цветя пред паметника на Альоша, след което групата изпълни песента „Моя страна, моя България”. 

 

,

 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Герган Гергов

Герган Гергов

25.06.2021 | 10:24

Както е видно от снимката и репортажите въпросната тьотка и почетния глашатай поднасят скромните карамфилчета в краката на Альоша/паметник на червената работническо селска армия/, а не на паметника издигнат в благодарност за освобождението от османската империя. Руски комунисти и истина - две самоизключващи се понятия

Отговори
1 0
стар седесар

стар седесар

24.06.2021 | 19:47

Не ни трябват руски туристи, Америка за България ни праща грантове!

Отговори
6 9
Герган Гергов

Герган Гергов

25.06.2021 | 10:30

Тъпо ама много тъпо. 90 на сто от българите не са виждали жив американец, но нагли селски руски пръчки колкото щеш. Кланяте се на жалките руснаци а не виждате с какво презрение не се отнасят към нас. Само вижте последната изцепка на нищожеството даря Асланова в парцала комсомолска правда, пълно с обиди от сорта българите подчовеци /термин взаимстван от Гьобелс/

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?