Следвайте ни

Поръчваме още 3 млн. дози РНК ваксини срещу COVID-19 ВИДЕО

viber icon

България ще поръча допълнително над 3 милиона дози РНК ваксини. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в рамките на днешното правителствено заседание. 

„Във връзка с данните, които имаме на ниво Европейски съюз и възможностите за намалени доставки към страната на ваксини на Оксфорд и Астра Зенека, предлагаме да поръчаме допълнително количество ваксини, което да бъде пропорционално разпределено на база на населението на нашата страна в размер на 2 897 694 дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех и 460 000 дози от ваксината на Модерна“, заяви Ангелов. 

Министърът на здравеопазването посочи, че доставката на допълнително количество ваксини е възможна с оглед на заседанието на Управляващия съвет, т.нар. „Steering Board“, сформиран от Европейската комисия (ЕК) по въпроса с ваксините, и допълнителното споразумение за ваксините, което е сключено между Европейската комисия и производителите на лекарства Пфайзер и Бионтех.

„Считаме, че с настоящето предложение страната ще осигури достатъчно количества дози ваксина, за да могат всички български граждани да имат възможността да избират с коя ваксина да се ваксинират и по този начин да получим изключително добро покритие на населението и постигане на т.нар. колективен имунитет“, добави министър Костадин Ангелов. 

Министър-председателят Бойко Борисов напомни, че до момента страната ни е отделила милиони за осигуряването на ваксини за българските граждани. Ще бъдат отпуснати и допълнително средства за ваксини, за да се приложи ваксинационният план възможно най-бързо. Министър-председателят изрази увереност, че чрез усилено ваксиниране ситуацията с пандемията може да бъде удържана. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Призраци НАЛИ те гонят

Призраци НАЛИ те гонят

10.02.2021 | 21:46

По червени от еврейските крадливи тролове няма Куманистите като техни ученици чели ама.не разбрали великите трудове и мисли на еврейските уроди Маркс Фиркал го Енгелс и сифилистика Ленин още търчат да ги стигнат по кражби и далавери Та за червените ли идеше дума бе глупак и тарикат еврейски на всяка манджа мерудия Навсеки коментар контра Но НАЛИ сесещаш че има и РЕКОНТРА И дали НАЛИ реКОНТРАТА някой слънчев ден нема да те настигне и те превърне в никому ненужен труп или просто материал за сапун Нали НАЛИ

Отговори
0 0
Хайрсъзи Пладнешки обирджий

Хайрсъзи Пладнешки обирджий

10.02.2021 | 16:00

Вие ненаситни еврейски муцуни поръчвате тези ваксини за да направите срещу определена комисиона още по богати котилото ви еврейско но с нашите пари не с вашите Ние от туй което имаме нужда си го поръчваме сами Негодяй мръсни С чужда пита помен правят Помен скоро и за вас ще има Помен Не спомен

Отговори
3 3
Защо

Защо

10.02.2021 | 15:55

Решиха ,че българските граждани въобще искат да се ваксинират??

Отговори
4 1
Нали

Нали

10.02.2021 | 14:14

Стига вече с тези ваксини, че червените тролове ще получат сърцебиене!

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай