Следвайте ни

Появи се Илчовски 2, нападна шефа на "Градус" ВИДЕО

viber icon

Нов екшън в парламента, където заседава комисията "Мая Манолова". В залата влезе бизнесмен, който се представи като Павел Стоименов, собственик на "Агро- Бел 2001". Каза, че е сред най-големите зеленчукопроизводители и земеделец като вече популярния арендатор Светослав Илчовски от Кнежа.

Стоименов обяви, че иска да говори за проблемите на своя бизнес и не само за корупция, а за неща, свързани дори с националната сигурност на страната.

Пловдивският депутат от ГЕРБ/СДС Дани Каназирева възрази, че не може да се дава думата по сигнал, внесен сега, а ако трябва да се докладват всички постъпили сигнали до комисията с цената на това тя да заседава докато президентът разпусне Народното събрание.

Стоименов директно взе думата и обвини съсобственика на "Градус"АД Иван Ангелов, че контролира целия регион около Стара Загора и е начело на картел, “известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите на нивите.

“Има картел - Г-8 - той е образуван от много земеделци в Стара Загора под ръководството на Иван Ангелов. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя”, разказа той.

В детайли посочи, че е бил извикан да му бъде съобщено да плаща рента, която е по-малка и ощетява собствениците на земи. По думите му лица, изпратени от Иван Ангелов, му казали - "Бате Иван ви вика на килимчето".

Стоименов не се подчинил и заради това смята, че са били запалени три от офисите му, както и къща на негова служителка. Тя била възстановена, но след това отново запалена. Наложило се да изнася част от бизнеса си в Гърция.

На въпрос как си обяснява силата на шефа на "Градус" Иван Ангелов в Стара Загора, Стоименов каза: "Той самият го каза - като ми спрат един камион яйца, се обадих на премиера. Това е зависимост", коментира Стоименов.

Съобщи също, че преди години същите хора са му откраднали по електронен път фирмата.

"Със зеленчуци зареждаме всички магазини в България", каза бизнесменът от Плевенско. И се похвали, че преди гласувал и помагал на партията на Бойко Борисов.

"Лично аз донесох 1000 гласа на ГЕРБ и на Маноил Манев (настоящ депутат от ГЕРБ-б.р.)", заяви Стоименов. 

В залата се появи и Николай Бареков. Бившият евродепутат влезе на заседанието с пропуск като журналист от сайта Афера и поиска да знае защо комисията на Мая Манолова не е разгледала три сигнала, които той е изпратил.

"Пуснахме ги още в първия работен час на тази комисия, ще бъдат ли обсъдени те, как избира г-жа Манолова кой да изслушва? Това тук е фарс и пиар, който Манолова си организира", каза Бареков пред комисията.

Мая Манолова му обясни, че сигналите му са изпратени надлежно към прокуратурата и правилните органи.

Това предизвика викове от страна на ГЕРБ и в залата се скараха кого да чуят - Бареков или Стоименов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Krypto

Krypto

10.05.2021 | 21:27

Здравейте, хора! Не пропускайте предоставената ви възможност! Не оставяйте късметът си! Нека не съжалявате след време за подминаването на този текст. Казвам се Димитър, на 39 г. от Карлово. Моят нюхт за сигурна печалба не ми изневери, когато ми се отдаде този невероятен шанс и сега боготворя този ден. След време, много от вас ще ме споменават с добро. Подробно описание за всичко, ще намерите в този сайт: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Допълнителни доходи, надомна работа, онлайн бизнес, работа по интернет

Отговори
0 4
ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА ОТ 3 ТОМ НА ВИНЕТУ

ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА ОТ 3 ТОМ НА ВИНЕТУ

10.05.2021 | 21:07

А ДАЛИ НЯКОЙ , ОСВЕН КЪРДЖАЛИЙСКАТА ГУГУТКА СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ НЕЩАТА С ТИЯ БАШИБОЗУЦИ ОТ ГРОБ СА ТАКИВА?

Отговори
12 8
123

123

11.05.2021 | 00:07

Много хора коментират цирковете в тази комисия! Като каква е ролята и - едич казал на друг, ама ги видял трети, пък ги чул чутвърти!Пълен цирк!И все приказки без ясни показания - кога точно и какво е станало, но с доказателства!

Отговори
5 5
Не знам кое е по-зле

Не знам кое е по-зле

10.05.2021 | 20:04

Барека или МаяМа

Отговори
7 3
Barbykov

Barbykov

10.05.2021 | 19:17

Barekov da go razsledvat maina. Ot Plovdiv v Btv chak do evro depytat. Kashti za milioni . Darjavata go bytat toq pustinqk maina.

Отговори
12 0
Maicho

Maicho

10.05.2021 | 18:43

Maq nali si protiv mutrite. Vikni Bojkov, Taki, Margini, Galevi, Darina, Brendo da I'm za davash vaprosi I da gi arestyvat.

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?