Следвайте ни

Поп фолк дивата Десислава на COVID купон в Банско СНИМКА

viber icon

Поп фолк дивата Десислава е участвала в купон в хотелски ресторант в Банско, на който е имало повече от допустимите гости.

Наздравици, весело настроение и силна музика се виждат във видеата, качени в социалните мрежи. Те показват моменти от купон послучай рожден ден, на който е имало повече от 15 души. Забраненото забавление се е вихрило вчера, 12 февруари 2021 г.

Празненството е продължило до ранни зори, според едно от последните видеа, качено в 7 часа сутринта в събота. От управата на хотела потвърдили за Bulgaria ON AIR, че в петък вечер в ресторант е имало рожден ден с участието на певицата Десислава. Според тях обаче хората са били около 12 и празненството е приключило в 22:00 часа.

И днес хотелът е пълен. Но никой от партито не се появи, докато екипът на телевизията беше на място. А певицата Десислава не вдигаше телефона си.

Работещи заведения се оказа, че има и в София. Два часа преди полунощ проверката на РЗИ и полицията започна от заведение в центъра на София.

При появата на проверяващите барманът дръпна завесите на входната врата и не допусна служителите на РЗИ и полицията в обекта.

Зад завесата се оказва, че барманът не е сам. Няколко минути по-късно проверяващите бяха допуснати в заведението.

“Не се установиха клиенти в случая, осигурени са дезинфектанти за плот и повърхности, имаше само едно лице, което беше вътре – барманът, евентуално, ако има клиент, да предостави храна за вкъщи”, каза Дария Велкова от Столичната регионална здравна инспекция.

Проверката продължава с хотел и заведение на улица “Оборище”, които са затворени.

“Този обект не функционира, поставена е табела, че поради епидемичната обстановка няма да работи”, допълни тя.

Служителите на СДВР и РЗИ проверяват и няколко обекта за бързо хранене в кв. “Люлин”, сграда със съмнение за събиране на хора и кръчма, всички те се оказват затворени.

Проверяващите обаче не бяха допуснати в обекта и останаха да чакат пред него с часове.

“В момента ситуацията е, че изчакваме, възможно е вътре да има персонал, но е възможно и клиенти, няма как да установим нещо, което не сме видели, затова ще изчакваме колкото е нужно. Няма как да се влезе със взлом, затова ще изчакаме, за да установим всъщност какво има вътре”, посочи Велкова.

Глобите за неспазване на разпорежданията на здравните власти са от 300 до 500 лева за физическите лица и от 500 до 2000 лв. за юридическите. struma.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan

Ivan

13.02.2021 | 21:49

Male lee zemetr qponia idi breeee booooioo..,,©™[}¶¥¢

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай