Следвайте ни

Помните ли убития Тодор от Враца? Братята, обвинени за смъртта му, ще получат обезщетение

viber icon

Скандална развръзка получи случаят със смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който разбуни духовете в страната преди 5 години. Братята, обвинени в убийството му, ще получат обезщетение.

Врачанският окръжен съд осъди прокуратурата да заплати на Денислав и Иван Дамянови от Враца по 35 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение в извършване на тежки престъпления.

На 12 януари  2016 година ученикът почина след спречкване в центъра на града с двамата братя. Денислав и Иван, известни в града като Поничките, след смъртта на момчето бяха привлечени като обвиняеми за убийство по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда. Последваха масови протести и уличен натиск с искания за най-тежките наказания на братята. А прокуратурата промени обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено в съучастие между двамата братя. Срещу Денислав беше повдигнато и обвинение за повреждане на колата на Тодор.

Наказателните производства по обвиненията в убийство бяха прекратени от Окръжната прокуратура в хода на досъдебното производство след като съдебно-медицински експертизи показаха, че момчето е починало вследствие на сърдечно заболяване.

След това двамата братя бяха съдени за хулиганство, а Денислав и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата бяха оправдани. Решението да бъде осъдена прокуратурата е на граждански състав на Врачанския окръжен съд и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок от връчването му на страните, съобщиха от пресцентъра на съда, пише Монитор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

06.01.2021 | 20:44

СЪДЪ ПРАВИ ТЕЗИ ВАРТЕЛЕЖКИ ЗА ПАРИ--НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ СЕ ОТМЕНИ ТОВА ОБЕЩЕТЕНИЕ ОТ 35 ООО ЛЕВА--ЗНАЕЕТЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ СА ГУШНАЛИ АДВОКАТИТЕ И ДЪРЖАВАТА ОТ СЪДЕБНИ ТАКСИ--ЗА ДА СЕ ДОКАРА ДО ТУК ДЕЛОТО И ЕТО РЕШАВАТ СЪДЪ ОСЪЖДА ПРОКОРАТУРАТА--БРЕЙ БРЕЙ КОЛКО СМЕЛ И НЕЗАВИСИМ СЪД ЩЕ СИ КАЖАТ ХОРАТА---ДА АМА-НЕ--НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО--А МОМЧЕТАТА КЪДЕТО СА СЪДИЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ И СА ПОХАРЧИЛИ ХИЛЯДИ--ЩЕ ПИЯТ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА НА КРАЯ--ПОЛИТИКАТА НА СЪДЪ И ПРОКОРАТЪРАТА Е ДА ИЗМЪКНЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ОБВИНЯМИ ПОДСЪДИМИ И Т.Н--КАКТО И ДА ПОДПОМАГА ФИНАНСОВО СВОИТЕ БРАТЯ АДВОКАТИТЕ--ЗАЩОТО НАЛИ И ТЕ СА БИЛИ ПЪРВО АДВОКАТИ-А ПОСЛЕ СА СТАНАЛИ СЪДИИ И ПРОКОРОРИ--А БЕ ВЪОБЩЕ ИМАМЕ ЧУДНА СЪДЕБНА СИСТЕМА

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?