Следвайте ни

Получихме от САЩ писмо с поверителни данни за съдия Андон Миталов

viber icon

Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил през март писмо от Министерството на външните работи (МВнР) с поверителни данни от представители на Държавния департамент на САЩ по случая със съдията от специализирания съд Андон Миталов. Това съобщи представляващият ВСС Боян Магдалинчев в интервю за "Свободна Европа".

В началото на февруари магистратът получи забрана да влиза в САЩ за корупционно поведение. На 5 февруари държавният секретар Майк Помпео обяви съдия Миталов като първия българин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция.

Тогава ВСС взе решение да поиска от прокуратурата, антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Държавния департамент всички възможни данни, засягащи Миталов.

„Получихме писмо от МВнР, то е с гриф „поверително“, поради което няма да разгласявам съдържанието му в тази посока. Тези материали са предоставени на вниманието на председателстващия Съдийската колегия Лозан Панов – това е писмо от срещи с представители на Държавния департамент“, съобщи Магдалинчев.

Той уточни, че данните са предадени и на дисциплинарния състав във ВСС, разглеждащ искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволнението на Миталов.

Очаквайте подробности!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?