Следвайте ни

Положиха урна с праха на големия Милчо Левиев в Елена

viber icon

На 40-ия ден от смъртта на големия български музикант Милчо Левиев, урна с праха му бе положена в еленска земя. В най-голямата църква в града - „Успение на Пресвета Богородица“ двама свещеници извършиха опело и панихида на починалия в Солун на 81 години композитор и джазмен, предадоха от общината.

"До последния миг от живота му бях до него. Предсмъртното желание на Милчо беше прахът му след кремирането да бъде разделен на пет части и с него положени малки урни на местата, свързани с необикновения му динамичен живот - родния Пловдив, малкия град Елена, откъдето са родовите му корени по майчина линия, алеята на творците на Централните софийски гробища, далечният Лос Анжелис, работил там дълго време с Дон Елис по негова покана, и в Солун, където живя последните седем години със съпругата си певицата Вики Алмазиду“, това сподели проф. Панайот Панайотов, втори братовчед на Милчо Левиев.

Неговите родственици от Елена организираха панихидата, на която присъства и заместник-кметът на общината Йордан Димитров. През 2005 година виртуозният пианист бе удостоен с най-високото отличие „Почетен гражданин на град Елена“, за връчването на което той пристигна веднага след завръщането си от задгранични ангажименти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?