Следвайте ни

Положиха урна с праха на големия Милчо Левиев в Елена

На 40-ия ден от смъртта на големия български музикант Милчо Левиев, урна с праха му бе положена в еленска земя. В най-голямата църква в града - „Успение на Пресвета Богородица“ двама свещеници извършиха опело и панихида на починалия в Солун на 81 години композитор и джазмен, предадоха от общината.

"До последния миг от живота му бях до него. Предсмъртното желание на Милчо беше прахът му след кремирането да бъде разделен на пет части и с него положени малки урни на местата, свързани с необикновения му динамичен живот - родния Пловдив, малкия град Елена, откъдето са родовите му корени по майчина линия, алеята на творците на Централните софийски гробища, далечният Лос Анжелис, работил там дълго време с Дон Елис по негова покана, и в Солун, където живя последните седем години със съпругата си певицата Вики Алмазиду“, това сподели проф. Панайот Панайотов, втори братовчед на Милчо Левиев.

Неговите родственици от Елена организираха панихидата, на която присъства и заместник-кметът на общината Йордан Димитров. През 2005 година виртуозният пианист бе удостоен с най-високото отличие „Почетен гражданин на град Елена“, за връчването на което той пристигна веднага след завръщането си от задгранични ангажименти.

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?