1939
Следвайте ни

Положението се затяга: Ситуацията със свободните COVID легла e динамична

viber icon

На работна среща между заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов, директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев бяха обсъдени изнесените в публичното пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични болници, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Двамата споделиха пред д-р Томов безпокойството си от повишения брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ.

Д-р Пенчев и д-р Гелев увериха заместник-министъра на здравеопазването, че към настоящия момент в столицата има свободни легла за консервативно и интензивно лечение на хора с коронавирусна инфекция.

Създадена е добра координация между СРЗИ и ЦСМП-София, така че да не се допуска забавяне при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато, тъй като тя е динамична.

Утре директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев ще събере директорите на столичните болници за подобряване на взаимодействието в системата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?