Следвайте ни

Полицията предотврати скандалния Луковмарш в София

viber icon

Полицията в София предотврати провеждането на т.нар. Луковмарш. След заповед на кмета Йорданка Фандъкова служителите на реда разделиха участниците на малки групи. От общината обявиха, че са одобрили само поднасяна на венци пред къщата на ген. Христо Луков.

По-рано днес противници на шествието излязоха на протест. 

От външно министерство изразиха подкрепата си за Столичната община и всички останали отговорни институции, които забраниха и осуетиха шествието. Тази тревожна проява на антисемитизъм, ксенофобия, омраза и нетърпимост няма място по улиците на София, заявяват в позиция от МВнР.

"Българското правителство последователно и категорично е осъждало "Луковмарш". Той е антипод на непоколебимата и силно изразена традиционна толерантност на българското общество. Ние ще продължим да осъждаме остро и да се противопоставяме на всеки опит от страна на лица с екстремитски виждания да манипулират общественото мнение и да насаждат омраза, възползвайки се в най-голяма степен от страха и чувството за несигурност, предизвикани от пандемията", се казва още в позицията на МВнР.

"В условия на безпрецедентни предизвикателства, пред които всички ние сме изправени, е нужно повече единение и повече толерантност. ”Луковмарш” и събития, призоваващи към омраза и възхваляващи мрачни идеологии от миналото, нямат място в съвременното българско общество. Борбата с антисемитизма, нетолерантността и говора на омразата ще продължат, докато не остане и помен от тях", завършва позицията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Лукова глава

Лукова глава

13.02.2021 | 22:50

Какво му се кланяте на тоя измислен генерал. Прочетете за него първо. Германски агент, фашист.

Отговори
0 2
Банда_Казанлък

Банда_Казанлък

15.02.2021 | 17:32

Антифашисти в гъзо са нечисти!

Отговори
1 0
Смешен си

Смешен си

25.02.2021 | 21:21

Ти вземи, та прочети, а така дрънкаш глупости, ама пълни глупости. Агент на кого бе? Той е български националист, а не съветски като тебе. А и да не е италианец, че да е фашист???

Отговори
1 0
Чифута НАЛИ пак полази форума кога стана дума за чифутщина

Чифута НАЛИ пак полази форума кога стана дума за чифутщина

13.02.2021 | 22:28

А утре Нали кой ще ви спасява Оня дето му купихте Ролекса ли Ами той ще отпътува барабар с вас и с Ролекса си Свършиха такива като отец Стефан Вие пасмината еврейска с лакомията си ги свършихте Сега каквото надробихте това ще сърбате Ковидистерията разкри хишническата ви чифутска същност Европа се събуди Света също Само в любимия ви ФАЩ главната ви опора да безчинствате в Света 75 милиона американци отказват да бъдат заложници и пушечно месо за да защитават вашите дивотий А дали сме само 700 който маршируваме Луковия марш ще разберете скоро Защото тоз Българин който в сърцето си не иска Майка България да бъде управлявана от чифутската мафия не е нужно да излезне задължително да марширува Него сърцето му марширува И туй ви е най големия проблем Нито вий нито Ролекса ви можете да станете господари на Българското сърце

Отговори
1 0
Нали

Нали

13.02.2021 | 22:01

Определението "скандален" е на вестник Марица! Мога да се обзаложа, че е на славчоатанасовото хюмне! А на онези двамата под мен само ще им напомня, че опелото е водено лично от Митрополит Стефан! А точно на Митрополит Стефан българските евреи дължат спасението си от депортиране! Още, евреите не са убили генерала а терористична група на комунистите!

Отговори
4 1
Башибозук чифутски вилнее

Башибозук чифутски вилнее

13.02.2021 | 20:26

В центъра на София В столицата на България Българи изразявайки отношението си към подлоста лакомията крадливоста мързела безчестието предателството биват разгонвани от уж българска полиция останала си на нивото на милицията от времето на Правешкия крадец послушна маша в ръцете но не и служеща на народа Но скоро маските ще паднат И тогава да няма пак Ама аз изпълнявах заповеди Чий заповеди ве уроди Вие глави на раменете си нямате ли Или само кратуни Вървите срещу Българи за да обслужите шепа чифути Утре барабар с чифутите ли ще се изнасяте мекерета и българоубийци

Отговори
5 4
Нали

Нали

13.02.2021 | 22:02

Не е то бошибозук чифутски а си е точно башибозук руски комунистически!

Отговори
3 2
Историята не мож затри

Историята не мож затри

13.02.2021 | 20:02

Докато не изчезне чифутщината няма да има мир Чифутите с чифутщината си вън от България Чифути имате си държавата майка Израел Отивайте в на майка ви шутката

Отговори
6 3
Нали

Нали

13.02.2021 | 22:03

А на теб, прав ти път към Сибир!

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай