Следвайте ни

Полиция блокира заведение на Симо Щерев, клиентите се барикадираха

viber icon

Какво нещо е съдбата! Разбиха тайно парти в София след сигнал на bTV. Акцията се случва броени часове преди отварянето на всички заведения  в страната. В столичен ресторант полицията откри повече от 40 души, които се бяха събрали в петък вечер в нарушение на COVID мерките.

След собствениците  на прочутото заведение е Симо Щерев-младши, чийто брат Николай си отиде от коронавирус едва на 33 години. 

Действието се развива в 21 ч., официалният вход е затворен, но това не спира желаещите. След инструкции на охраната – скъпите автомобили паркират и клиентите влизат през задния вход, съобщава телевизията. 

Охранителите заявиха пред камерата ни, че автомобилите са на хора, живеещи в близката кооперация и собствениците не са гости на ресторанта.

Заради плътните черни завеси по нищо не личи, че заведението работи против здравните правила.

Екипът ни потърси здравните власти, но на телефоните на РЗИ-София никой не отговори. От полицията обаче се отзовават светкавично – 3 буса и десетки униформени завардиха всички входове.

Час преди проверката в социалните мрежи от ресторанта публикуват пост: „Докато всички търпеливо чакахме … дългоочаквано завръщане на 1 март!“.

Симеон с покойния си брат Николай (в средата) и бащата Симеон Щерев-старши

 

Потърсихме и собственика на ресторанта Симеон Щерев-младши, син на легендарния треньор по борба Симеон Щерев, но той не пожела да коментира ситуацията. bTV отправя покана за интервю към него, така че да изложи гледната си точка по казуса.

Няколко часа по-късно, след полунощ. Барикадиралите се хора от тайното парти поискаха да си тръгнат.

Някои от тях успяха да заблудят полицаите и успяха да се измъкнат с автомобилите си, други обаче останаха барикадиралите се вътре. Стигна се и до словесни обиди. Други се скриха в градината.

12 души успяха да си тръгнат, но на повечето им бяха съставени актове за неспазване на мерките. Икономическа полиция започна проверка на заведението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?