1553
Следвайте ни

Полицаите проспали жестокото убийство до Плевен

viber icon

Прокуратурата в Плевен и Областната дирекция на МВР оповестиха подробности по случая с 22-годишната майка, задържана по подозрение за убийството на едногодишното си дете в плевенското село Лазарово. Заедно с нея в ареста е и дядото на момиченцето - на 56 години.

Заместник-окръжният прокурор Николай Пачевски каза, че се води разследване за убийство на малолетно дете:

„Момиченце, на по-малко от две години. До настоящия момент доказателствата сочат за извършител неговата майка, която е направила самопризнания. Детето е отглеждано от майка си, която е полагала добри грижи за него с помощта на нейния баща, той ги е издържал.

Отношенията в това семейство - до настоящия момент тези, които са установени, не са давали основание на полицията, както и на органите на властта да се съмняват, че това дете е било в опасност“.

Сигналът за изчезналото дете е подаден от дядото на 23 ноември, но чак месец по-късно го обявяват за изчезнало.

Има нарушения от страна на полицаи, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Веселин Вътов, който обясни още:

„Дълбоки пропуски и слабости, за които сме назначили дисциплинарна проверка спрямо отговорните служители. След обявяване на детето за издирване сме предприели мерки, част от които са извършени и преди това, и във вчерашните следобедни часове служителите са беседвали с близките на убитото дете.

И оттам се е стигнало до конкретни детайли относно извършването, мястото на извършване, как е извършено… В момента са намерени само фрагменти от тялото“.

Майката си е признала и е посочила? –„Да, има самопризнания от майката“, посочи старши комисар Вътов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?