Следвайте ни

Полицаи скочиха срещу политизирането на МВР: Не сме еничари!

viber icon

УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР се обяви срещу политизирането на министерството, предаде БНТ.

"СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като "еничари" и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем", заявяват в позиция от синдиката.

"Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос", пише още в становището.

От синдикалната организация припомнят, че тя е създадена през 2009 година, като от тогава публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР, при различни управления на страната.

Посочват, че организацията не е правила компромиси по политически или конюнктурни причини.

"Никога не сме се притеснявали да казваме нещата право в очите на ръководствата на МВР и държавата, по най-прозрачните за това начини - чрез медиите и на площада. И при абсолютно спазване на законовите ограничения, които са ни наложени, в доста от случаите, в нарушение на международни норми за правото на сдружаване и изразяване на убеждения", казват синдикатите.

"Заявяваме категорично, че ще поискаме и проверки за започнали в цялата страна действия на самозабравили се местни феодали, срещу наши активни представители, особено по време и след протестите ни през ноември 2020 година", заявяват чрез позицията си СФСМВР.

И добавят - "Реформата в МВР няма алтернатива и ние ще подкрепим такива действия, но не с цената на унижение на служителите на реда в Република България".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Така ще е

Така ще е

04.05.2021 | 16:59

Най долна класа еничери!!! Застанахте ,бихте и унижавахте български граждани!!!защото ви политизираха шефовете ви!!!! Сега ще ги лустрират и със сухото ще изгори и мокрото... Имахте възможност да вземете решение и да си подадете рапорти за напускане!!! А вие бихте и унижавахте!И излезе министъра ви да обяви и похвали прекрасната ви работа???!!!! Защо не се качихте в централата на ВМРО да хванете за яката онона бясно, пияно и дрогирано животно Джамбазки който поливаше хората и хвърляше пиратки!!!???Защото политическите ви началници ви дадоха такава заповед ...и вие на практика пазихте услужливо джамбазки... Така че ще ручате жабета.... За вашите места чакат нови кандидати!!!!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?