Следвайте ни

Поклон! Лекарка на 81 години на първа линия в борбата с коронавируса

viber icon

Истинско чудо се случва в коридорите на дупнишката болница в лицето на доктор Мария Богоева, която въпреки достолепните 81 години се бори неуморно срещу коронавируса.

Лекарката е последният и единствен инфекционист в общинската болница и неминуемо буди всеобща благодарност и възхищение в съгражданите си, предава Нова телевизия.

"В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите. Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави, смята лекарката. Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам. Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението и, за да спася болницата, дойдох да работя, сподели инфекционистът".  

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. "Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени", споделя медикът пред Нова телевизия.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима. Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден, пише Блиц.

В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Марга Ди Зерко

Марга Ди Зерко

07.11.2020 | 18:56

Разплакахте ме, доктор Богоев не заради възрастта Ви, 81 години са все още младост и жизненост за интелигентния човек, бих казала и блага хубост която не Ви липсва, Разплакахте ме от умиление и възхищение, че сте напуснала домашния си уют, за да спасявате хора. Разплаках се и от радост, че горките заболели хора ще разчитат на специалист, както и на целия болничен екип, включително и на грижите на санитарките. Пожелавам на всички, които сте там, здраве и дълголетие, както и късмет във всичко

Отговори
0 0
То бива бива ама 81 годишен вол за мезе не бива

То бива бива ама 81 годишен вол за мезе не бива

04.11.2020 | 12:50

Абе вие луди ли сте та да ни давате за пример такива зомбита Не видите ли че некролога и се подава от джоба Ами по вашата логика дебилска лекари и медицинси сестри спокойно могат да се пенсионират некаде към 120 ....130 години Целувайте и гъза на този бабушкер защото скоро само студена може да я целувате

Отговори
0 0
При  това

При това

04.11.2020 | 11:46

Тя много добре знае какво е това първа линия.Поклон с дланите до коленете пред нея.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?