Следвайте ни

Пожарите по-малко от миналата година, но по-мощни

viber icon

Пожарите през настоящата година са с 4000 по-малко спрямо предходната година, но засегнатите от огнената стихия площи са почти еднакви. Това заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Николай Николов в сутрешния блок на БНТ и уточни, че всички пожари на територията на страната са под контрол.

„Всички пожари на територията на страната са под контрол. Включително и тези в Стара Загора, които възникнаха вчера. Цяла нощ работиха нашите колеги заедно с горските служители и доброволци. Днес очаквам да чуя добри новини. Така стоят нещата и за Хасково. Днес е обявен екстремен код за цяла централна и източна България, поради което трябва да бъдем изключително внимателни“, обясни гл. комисар Николов. По думите му всички пожари, възникнали в последните дни, са следствие от човешка дейност.

„Говоря за небрежност, други самонадеяни действия, довели до тези мащабни пожари, унищожили хиляди декари гори и горски насаждения“, обясни гл. комисар Николов. Той подчерта, че днес ситуацията е изключително тежка, затова и от военновъздушните сили още от ранни зори са в готовност да подкрепят огнеборците от въздуха при гасене на пожари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?