Следвайте ни

Поискаха свободата на Навални на протест пред руското посолство ВИДЕО

viber icon

Протест под надслов “Свобода за Навални” в защита затворения критик на Кремъл Алексей Навални се проведе пред руското посолство в столицата днес.

Хората издигнаха плакати с надписи “Свобода за политическите затворници”, “Свобода за Навални!”.

На протеста имаше представители на “Да, България” и партия “Републиканци за България”, както и протестиращите от гражданското сдружение БОЕЦ.

Горан Благоев „Републиканци за България” каза, че са днес тук, за да изразят своята 100-процентова съпричастност към един човек в страдание, в гонение, в неправда. „Солидарност с Алексей Навални, който се бори за нормално общество в Русия – такова, каквото всички ние като европейски граждани искаме и се стремим. “Републиканци за България” сме партия с евроцентрично ориентиране и естествено нашето място е тук, нашето място е там, където трябва да бъде защитен всеки, който е преследван, заради своите убеждения”, заяви Благоев.

Асен Агов каза, че днес тук го е довела жестоката несправедливост спрямо Алексей Навални. „Завръщането му в Русия е смела постъпка на достоен човек и ние сме солидарни с всички онези руснаци, които днес са по улиците на руските градове, защото руските граждани заслужават свободен живот, а не живот зад решетките, където сега е Навални”, заяви той.

Тук бе и Ива, която не е член на партия и разбира за протеста от Фейсбук. „Аз съм изкуствовед, дошла съм да подкрепя Алексей Навални и неговите идеи доколкото ми е възможно с присъствието си”, каза тя. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Алекс

Алекс

25.01.2021 | 01:21

А бе, я да го духате! Оставете руснаците на мира!

Отговори
0 0
Нали

Нали

23.01.2021 | 22:21

Ето протест, значи Путин трябва да си подаде оставката и Навални да назначи служебно правителство!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай